IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За новата болница в Ямбол ще бъдат заделени 27 млн. лева от бюджета

Предстои да се обяви обществената поръчка за избор на изпълнител

18:05 | 07.05.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

На утрешното заседание на Министерския съвет ще бъдат гласувани 27 млн. лева за довършването на новата болница в Ямбол. Това обяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в града, информира пресцентърът на МС.

Министър-председателят разгледа на място сградата, която трябва да бъде завършена и оборудвана, и в нея да бъде прехвърлена дейността на областната болница МБАЛ „Св. Пантелеймон“. 

Ангажиментът на държавата бе потвърден и от финансовия министър Владислав Горанов, и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Проектирането е приключено, предстои да се обяви обществената поръчка за избор на изпълнител, декларираха пред премиера кметът на Ямбол и директорът на здравното заведение д-р Панайот Диманов.

Строителството на сграда за нов болничен комплекс е започнато точно преди 40 години, на 7 април 1979 г., но окончателното й завършване и оборудване така и не е финализирано.

Паралелно с това ще се изпълнява и държавният проект за нов спешен център на стойност 482 хил. лв., потвърди здравният министър Кирил Ананиев. Дейността му ще бъде обезпечена с 11 линейки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още