IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Т. Тошев: Погасете си бързите заеми и не прибягвайте до нови

Използвайте дори безлихвените кредити, за да погасите задълженията си, съветва кредитният консултант Тихомир Тошев

14:49 | 15.04.20 г.
Автор - снимка
Редактор
Т. Тошев: Погасете си бързите заеми и не прибягвайте до нови

Той посъветва хората, които са изтеглили бързи кредити, да ги погасят сега и да не прибягват до нови в следващите месеци, защото кризата може да се задълбочи.

Кредитният консултант напомни, че над 2 милиарда лева са отпуснатите бързи кредити в страната към момента, както и че те са най-скъпият кредитен продукт.

Множество хора са подали жалби до омбудсмана Диана Ковачева, че поради извънредното положение, са в пълна невъзможност да ги погасяват", съобщи Тошев.

Според него ситуацията не е съвсем без изход.

„Първият ход, който може да се предприеме, е кредитополучателите да се обърнат към банката, съветва кредитният консултант. „В момента банките предлагат облекчения. БНБ наложи мораториум върху изплащането на кредитите в условията на икономическата криза.“

По думите на Тошев съществува и краен вариант. Според него хората могат да се възползват от безлихвените кредити, които предлага държавата, за да погасят задълженията си.

"Тези кредити, които дава държавата, са за нашите нужди, за изхранването ни. Но може да се използват частично. Това е удобен вариант, защото те са безлихвени", смята Тихомир Тошев.

Вижте целия разговор във видео материала на Bulgaria ON AIR.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още