Столична община е събрала с 51 млн. лв. повече за полугодието спрямо 2016 г.

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Столична община е събрала с 51 млн. лв. повече за полугодието спрямо 2016 г.

14.09.2017 12:44

Към края на второто тримесечие Столична община е събрала с 51 млн. лв. повече спрямо година по-рано. Това коментира пред журналисти заместник-кметът по финансите на София Дончо Барбалов, цитиран от БТА.

Днес Общинският съвет прие  годишния отчет за изпълнението на бюджета на Столичната община за 2016 г. 

Резултатите са изключително добри, има 100% изпълнение на приходната част и много добро изпълнение на капиталовата програма, добави още Барбалов. 

Съветът прие изпълнението на бюджета за първото полугодие на тази година. Резултатите също са добри, имаме по-добри приходи спрямо 2016 г., така че трябва да сме доволни от това, което постигаме, посочи Барбалов.

Той отбеляза, че в момента се подготвят изменения в Закона за публичните финанси, които правят още по-важно точното планиране на приходите.

В момента ние сме изключително прецизни в тази област, защото в бъдеще общините няма да могат да сключват договори, ако не изпълнят своите приходи, посочи заместник-кметът по финансите.

По отношение на бюджета за догодина Барбалов посочи, че са разработили процедура, с която се стремят дискусиите в отделните комисии да започнат по-рано. 

Рубрики
Kъм пълната версия