IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С още 590 хил. лева се увеличава капиталът на Фонда на фондовете

Финансирането ще осигури административен капацитет за инвестиционни проекти с възможност за комбиниране на пари от европейски фондове и ЕИБ

18:38 | 07.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Angelov Velko/Bloomberg News</em></p>

Снимка: Angelov Velko/Bloomberg News

Правителството одобри промени в бюджета на Министерството на финансите, с които ще се осигури възможността за увеличаване на капитала на „Фонд мениджър на финансовите инструменти в България“ ЕАД (Фонд на фондовете) - парична вноска в размер на 590 хил. лева от бюджета на МФ. Увеличаването на капитала ще се извърши чрез издаване на нови поименни акции с номинална стойност 1 лев всяка, информира пресцентърът на Министерския съвет.

Средствата са за финансовото осигуряване на дейността на управление „Проектна информация и финансиране“ (предходно „Звено за координация“) за 2021 г., както и за осъществяването на стълбова оценка на дружеството, необходима за кандидатурата на Фонда на фондовете по програмата InvestEU, като партньор по изпълнението на Европейската комисия.

Управление „Проектна информация и финансиране“ е единна точка за дейности по координацията и предоставянето на информация на заинтересованите страни, с цел по-бързото и успешно реализиране на инвестиционни проекти в България, включително възможността за комбиниране на финансирането от Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014-2020 г. със средства, предоставени чрез Европейската инвестиционна банка.

Предложените изменения целят подобряване на достъпа до информация за заинтересовани лица и институции, представители както на държавния, така и на частния сектор. Дейностите на звеното също са в изпълнение на международни ангажименти на страната ни и в частност на Меморандума за разбирателство между България и ЕИБ, подписан на 13 декември 2016 г. в Люксембург.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още