IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С още 20 млн. евро ще се финансират лизингови сделки на малки и средни фирми

С новата кредитна линия от Банката за развитие към Съвета на Европа за Райфайзен Лизинг България бизнесът ще купува оборудване и ще създава работни места

14:56 | 12.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Райфайзен Лизинг България и Банката за развитие към Съвета на Европа (БРСЕ) подписаха нова кредитна линия в размер на 20 млн. евро за финансиране на лизингови сделки на малки и средни предприятия (МСП) в България.

Със средствата от заема Райфайзен Лизинг ще отпуска на българските компании лизингово финансиране за покупката на машини и оборудване, транспортни средства, медицинска техника, оборудване за магазини, складове и производство, специализирани производствени линии, строителни машини и др., съобщиха от пресцентъра на Райфайзенбанк (България).

„Споразумението ще отблокира достъпа до финансиране за много български малки и средни предприятия и ще помогне за създаването на нови работни места във време, когато създаването им и запазването им е приоритет за правителствата в Европа, както и за Банката за развитие на Съвета на Европа. Удовлетворени сме от възможността да си сътрудничим по тази тема с Райфайзен Лизинг България“, посочи Ролф Венцел, гуверньор на БРСЕ.

Добромир Добрев, заместник-председател на управителния съвет на Райфайзенбанк (България), който отговаря за корпоративното банкиране, капиталовите пазари и лизинговата компания, коментира че с финансирането от БРСЕ допълнително ще се разшири подкрепата си за малките и средни фирми в България в тяхната конкурентоспособност.

Това е шестата кредитна линия, отпусната на компания от Групата Райфайзен в България, като с нея общата сума на предоставеното финансиране от БРСЕ ще възлезе на 120 млн. евро.

Към момента отворените линии с европейска подкрепа, по които Райфайзенбанк и Райфайзен Лизинг България отпускат финансиране на българския бизнес възлизат на 505 млн. евро – както по гаранционни споразумения, така и по кредитни линии.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още