IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проф. Хр. Вучева: Може би е време за промени в данъчната система

Създаването на държавна петролна компания няма да даде резултат, защото беше подхвърлена недостатъчно обосновано, посочи финансовият експерт

19:40 | 28.05.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Може би наистина е време, дори малко се закъсня, да се осмисли предложение и намиране на най-добрите решения за промени в данъчната система. Намаляване на ставки на косвения данък, на ДДС е нетрадиционно решение, коментира пред БНР финансовият експерт проф. Христина Вучева, бивш служебен вицепремиер.

Според нея това решение се е взело набързо, „без да се осмислят всички възможни изходи от ситуацията“.

Проф. Вучева коментира и твърденията за картелно споразумение между бензиностанциите за горивата.

„По-скоро е вярно, че е имало не малко злоупотреби с данъци и акцизи, свързани с продажбата на петрол. Там не е доведена нито една мярка докрай“ категорична е тя.

Финансовият експерт смята, че идеята за държавна петролна компания няма да даде резултат, защото „беше подхвърлена недостатъчно обосновано“.

„Да създаваш държавна компания в момент, в който пазарът върви надолу, не е много разумно“, убедена е тя.

По думите на проф. Вучева премиерът трябва да настоява за много ясна сметка, която показва какво точно ще се прави.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
Solar Power
преди 3 години
Създаването на какво държавно ще помогне ?!?! Нищо не разбрах ? Посочи една държавна фирма която е на печалба ? Аз не виждам такава ! Защо мислиш, че това няма да е поредното БДЖ със сто милиона загуби на година ???!?! Държавата се е доказала,че НЕ може да прави бизнес !!! Сякъш не можеш да се върнеш назад след 1945 и да провериш сам ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
Solar Power
преди 3 години
Бабе и ти много стоиш над учебниците в БАН , но явно не си в час с нещата. Вземи си открий фирма намери 1000 работника плащай им прави бизнес и ела тогава да говориш глупости. Затворихте фирмите сега им вдигнете и данъците :) Хитро ! И после кой ще плаща на армията от администрация ?!? включително и ти ! А на пенсионерите ? А за децата ? А за майките ? Лесно ти е но единствените които вкарват пари в държавата са фирмите. Спрат ли да снясят яйца го д у х а т е всички :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още