IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През 2018 г. са компенсирани 3057 жилищноспестовни влога

Средната изплатена компенсация по един влог с лихвоточки е близо 6585 лева, а в Националния компенсационен жилищен фонд са преведени над 20 млн. лева

18:14 | 20.03.19 г.
<p>
	<em>Илюстрация: Pixabay</em></p>

Илюстрация: Pixabay

През 2018 г. на местните комисии към Националния компенсационен жилищен фонд са преведени над 20,129 млн. лева, като със средствата са компенсирани 3057 жилищноспестовни влога, а средната изплатена компенсация по един влог е близо 6585 лева.

Правителството прие отчета за дейността на управителния съвет на Националния компенсационен жилищен фонд, както и отчета за приходите и разходите по бюджета на фонда за 2018 г., съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Investor.bg припомня, че основните функции на управителния съвет на Националния компенсационен жилищен фонд са управление на имуществото, набиране на средства и контрол на дейността на местните комисии.

Имуществото на фонда се набира от бюджетни субсидии, чийто размер се определя със Закона за държавния бюджет на България за съответната година, от дарения и помощи на български и чуждестранни лица, като и от постъпления след продажбата на жилищни и вилни имоти, отнети в полза на държавата със съдебен акт.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още