ПИБ успешно увеличи капитала си

Новите акционери на банката са Българска банка за развитие (ББР) с 18,35% и Valea Foundation със 7,87%.

ПИБ успешно увеличи капитала си

Снимка: ПИБ

(5F41 / 5F41) (5F4 / FIB)
Още по темата
Коментари
0
 
1
 
9
khao до: Ricognito
преди 1 месец
Няма профилна снимка
пуснах сълза... жирардели и георгиус, кви са, ако не са чужденци!
2
 
1
 
8
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Нека привличаме едни от най-богатите хора, а не да се чудим защо България е най-бедна в ЕС, и дано Комарек реши да направи и други инвестиции в страната!
2
 
2
 
7
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Меко казано неадекватни коментари, колеги! Наистина много свалихме нивото на този форум с подобни коментари. Уж ние трябва да сме хора, които разбираме от финанси. От Valea Foundation обясняват, че това е портфейлна инвестиция. Върнете се в 1-ви курс в УНСС, където се казваше, че инвестициите се делят и на преки и непреки. Преките са тези, които са свързани с придобиване на дългосрочно участие в съществуващи предприятия, какъвто е примера с тази инвестиция в *** сега. Непреките се наричат още портфейлни – при тях има закупуване на ценни книжа, а целта е капиталова печалба под формата на дивиденти.
Портфейлните инвестиции са вид капиталови инвестиции, насочвани към компании и пазари, при които се очаква най-голяма възвръщаемост, след като е отчетен и съответния инвестиционен риск.
При тях има намаляване на риска от загуба, поради разпределяне на вложенията в различни финансови инструменти – акции, облигации, деривати, валута и други.
2
 
2
 
6
Ricognito до: khao
преди 1 месец
Аман от неразумни коментари! Аз мисля, че е супер факта, че чуждите инвеститори отново приемат и се вглеждат в страната ни като благоприятна локация и перспектива за печалба. И това е самия факт. Огледайте се широко, оставете назад стеснения ви мироглед!
3
 
4
 
5
преди 1 месец
Няма профилна снимка
еххх, мислех че е някой между Жирардели, Гинчето или поне клошаря-милионер Георгиус Георгиу от Кипър
5
 
4
 
4
Mammita до: ivanrog
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Никой нищо не му е отказвал на този. Според информацията на Капитал, реално сериозна оферта не е имало, а всичко е било на доста предварително ниво. А фактът, че той дава 60 млн. лв. за този дял и не си го купува през борсата на двойно по-ниска цена, би трябвало да ти говори колко безумни бяха твърденията, че може да се купят 40 млн акции през БФБ. Познай колко щеше да скочи цената ако имаше подобно търсене. Ама той е само един милиардер, какво разбира той от тия неща. Нали тук има много по-компетентни хора като оня плешивец от зелените - Владислав Панев.
4
 
11
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Много интересно съвпадение - миналата година му отказват офертата за "Националната лотария", следват проблеми в нея и нейното зануляване, а той купува дял, заедно с държавата, в *** на непазарна цена. Това май разплита повече от един въпросителни.
5
 
8
 
2
преди 1 месец
Влизането на този богат чех, какво може да ни говори. Най вероятно цената от 5 лв за акция не е скъпа. А формираната на борсата 2,50 лв не отразява обективно стойността на капитала, а по-скоро е плод на липсата на инвеститори и на сериозен капитал на борсата, на липса на купувачи, защото те после няма на кой да продадат.
10
 
1
 
1
преди 1 месец
Нарастващите щети за европейските банки (българските са част от тях) са последица от грешката на Европейската централна банка (ЕЦБ) за неправилно емитиране на евро.
Сега европейските щети бързо се увеличават, защото пандемията COVID-19 е много силен стимулатор за щети от грешката на ЕЦБ. Новите държавни дългове са потребни за плащане на нови щети от грешката на ЕЦБ.

Вариантите са два:
Първи: Пренебрегването на грешката на ЕЦБ увеличава щетите.
Втори: За устойчиво спасение на европейските банки от щети е необходимо:
1. Обществено разобличаване на злокобната грешка на ЕЦБ за неправилно въведено в употреба евро.
2. Прекратяване на грешката на ЕЦБ.