IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Паричната и лихвената статистика ще са на фокус през седмицата

Ще излязат данни, свързани с култура – дейност през миналата година на библиотеки, кина, музеи, както и за филмово производство и сценични изкуства

09:10 | 23.05.22 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

През тази седмица ще излязат нови актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство – информация за икономиката и финансите на държавата.

В понеделник (23 май) Националният статистически институт ще публикува данни, свързани с култура – дейност през миналата година на библиотеки, кина, както и филмово производство, радио- и телевизионна програма, сценични изкуства и музеи.

Вторник (24 май), Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност е официален празник.

В сряда (25 май) Българската народна банка ще даде информация, свързана с паричната статистика през април.

От НСИ ще научим какъв е индексът на оборота в услугите през първото тримесечие на тази година.

Пак от статистиката ще излязат данни за разходи за придобиване на дълготрайни материални активи през първото тримесечие на тази година.

В четвъртък (26 май) няма обявени събития.

В петък (27 май) БНБ ще ни информира каква е лихвената статистика през април.

НСИ ще публикува предварителни данни за туристически пътувания и разходи за туризъм на населението през първото тримесечие.

От статистиката ще разберем колко са пътуванията на българи в чужбина и посещения на чужденци в България през април.

НСИ ще информира каква е дейността, свързана с транспорта (железопътен, пътнически автобусен, морски, речен, товарен автомобилен и градски електротранспорт) през първите три месеца на таза година.

Статистиката ще разкрие какво е състоянието на републиканската пътна мрежа според класа на пътя и вида на настилката през миналата година.

Подробни годишни данни за 2021 г. ще излязат за железопътния транспорт – превозени товари и извършена работа по тях според Единната класификация на товарите в транспорта, както и за железопътни произшествия, убити и ранени по вид на произшествието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още