IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Остават няколко дни за ползването на данъчната отстъпка за доходите

Преференцията обаче може да се ползва само ако гражданите нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения

10:31 | 25.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Срокът за ползване на 5% отстъпка за подаване на декларация за облагането на доходите изтича след една седмица – на 31 януари, припомнят от Националната агенция за приходите (НАП).

Данъчните са изпратили подсещащо съобщение на електронните пощи на 174 хил. души.

В писмата приходната агенция уведомява гражданите и за променения ред за ползването на отстъпката при подаване на годишната данъчна декларация за облагане на доходите на физическите лица през тази година. Електронни писма получиха всички клиенти на администрацията, които са декларирали електронен адрес пред НАП и са подали декларации за облагане на доходи през миналата година. 

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2018 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация, но не повече от 500 лв.

Допълнително условие за ползване на отстъпката е гражданите да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне до 31 януари 2018 г.

Най-бързо и лесно по интернет декларация се подава с персонален идентификационен код.

Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите e 30 април 2018 г., припомнят още данъчните. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още