IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общините ще получат 4,53 млн. лева за изработване на устройствените планове

Строителното министерство осигурява средства и за неприключили договори с избран изпълнител след 2014 година

15:08 | 20.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, БТА</em></p>

Снимка: Архив, БТА

За общините, които през миналата година кандидатстваха за финансиране за изработване на задания и на проекти на общи устройствени планове на общини (ОУПО), са осигурени 4,53 млн. лева от бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройство за 2017 г.

Това съобщи пресцентърът на ведомството, който информира, че са одобрени редът и условията за достъпа на местните власти до средствата.

Допуска се финансиране по договори, сключени от общини с избран изпълнител след 2014 г., чието изпълнение не е приключило, уточняват от МРРБ.

Разпределянето на средствата от държавния бюджет за финансово подпомагане изработването на общи устройствени планове на общините е възложено на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

На интернет страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в раздел „Нормативни актове“ – „Общи устройствени планове“, може да се намери информация за реда и условията за кандидатстване, посочват от строителното министерство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още