IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над половината от планираните данъци са в хазната на община Ямбол

Общинската администрация отчита по-висока събираемост на данък сгради през първите месеци на годината

17:26 | 20.05.13 г.
Над половината от планираните данъци са в хазната на община Ямбол

Над половината от планираните местни приходи вече са в хазната на община Ямбол - постъпленията от местни данъци и такси към средата на май са в размер на 3,99 млн. лева, при заложени 7,21 млн. лева.

Според данните на местната администрация най-голям дял от постъпленията са от такса „смет“ - над 1,64 млн. лева. Повишена е събираемостта на данък сгради – 990 хил. лева, спрямо 674 хил. лева за същия период на 2012 година.

От данъка върху превозните средства в са събрани малко над 990 хил. лева, а постъпленията от патентния данък са в размрен на 100 хил. лева. Общината е събрала и почти 269 хил. лева от данъци за придобиване на имущество.

От общината отчитат, че добрата събираемост на данъците е свързана и със строгите мерки към некоректните длъжници, както и с отстъпките за плащане на задълженията до 30 април.

Междувременно от общината съобщиха и данни, според които администрацията е сред най-малобройните и по този показател заема шестото място в цялата страна. На един служител в администрацията се падат 634 жители.

Челните пет места заемат Бургас, Добрич, Русе, Плевен и Столичната община, които са с най-малко служители спрямо броя на населението през първото тримесечие, показва справка на Министерството на финансите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:38 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още