IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 150 фирми ще получат 30 млн. евро лизингово финансиране

Европейската инвестиционна банка и Райфайзен Лизинг подписаха кредитно споразумение в подкрепа на проекти в земеделието, производството, транспорта и логистиката

15:03 | 22.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейската инвестиционна банка и Райфайзен Лизинг България подписаха кредитно споразумение в размер на 30 млн. евро за финансиране на проекти на малки и средни предприятия, обявиха от Райфайзенбанк (България).

Очакванията на партньорите по тази сделка са, че от заема ще могат да се възползват повече от 150 български фирми, които ще кандидатстват с малки проекти в секторите земеделие, производство, транспорт и логистика.

„Подкрепата за малкия и среден бизнес е изключително важна за развитието на българската икономика. Подобреният достъп до дългосрочно финансиране засилва конкурентноспособността на тези фирми, а те осигуряват 1,5 милиона работни места за български граждани и създават две трети от добавената стойност на икономиката в страната“. Така коментира партньорството с българското лизингово дружество вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка Васил Худак.

Добромир Добрев, заместник-председател на управителния съвет на Райфайзенбанк (България), който отговаря за корпоративното банкиране, капиталовите пазари и лизинговата компания напомни, че досега Групата Райфайзен България и ЕИБ са подписали споразумения за банката и лизинговата компания за общо 160 млн. евро.

“С последната кредитна линия от ЕИБ, чрез Райфайзен Лизинг, ще осигурим ново лизингово финансиране в лева и евро за широк кръг от клиенти за закупуване на оборудване, камиони и ремаркета, лекотоварни и леки автомобили, и др.“, информира банкерът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още