IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малко над 4 хил. лв. става заплатата на директора на НАП

Решението е породено от водещия принос на ръководителя на приходната агенция за високата събираемост на приходите

13:36 | 21.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Министерският съвет определи на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП) увеличение на основната месечна заплата с 10% (407 лв.) спрямо настоящия ѝ размер.

Така от 1 април Галя Димитрова ще получава 4 070 лева. В момента шефът на данъчните взима заплата в размер на 3663 лв. Решението е породено от водещия принос на ръководителя на приходната агенция за успешното изпълнение на основните цели на НАП за 2017 г., свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията и предоставяните електронни услуги, мотивират решението си министрите. 

Investor.bg припомня, че само преди няколко месеца правителството одобри нов начин за определяне на основните месечни заплати на заместник-министрите и на началниците на кабинетите на министър-председателя, на заместник министър-председателите и на министрите, с който на практика възнагражденията се увеличиха двойно. В момента един заместник-министър получава не по-малко от 3200 лв. За началниците на кабинетите също имаше таван – 1860 лв., но сега те взимат около 3420 лв. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още