IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лихвената статистика и брутният външен дълг ще са във фокуса на седмицата

НСИ ще съобщи данни за индексите на цените на износа и вноса за второто тримесечие и цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността

09:27 | 27.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

През тази седмица ще излязат поредните статистически данни, които ще дадат информация за развитието на българското стопанство – за икономиката и финансите на държавата.

В понеделник (27 септември) Българската народна банка ще публикува данни за лихвената статистика за август.

Във вторник (28 септември) централната банка ще обяви на колко възлиза брутният външен дълг през юли 2021 г.

Националният статистически институт ще даде предварителни данни за индексите на цените на износа и вноса за второто тримесечие и окончателни данни  за 2020 г.

В сряда (29 септември) статистиката ще ни информира за пътувания на българи в чужбина и посещения на чужденци в България през август.

От НСИ ще разберем какви са бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията на дребно и услугите през септември.

Пак от статистиката ще научим какво е производството и какви са доставките на енергийни продукти приз юли.

В четвъртък (30 септември) БНБ ще съобщи каква е международната инвестиционна позиция и на колко възлиза размерът на преките инвестиции през юни.

Централната банка ще даде данни за състоянието на банковата система за август.

От НСИ  ще излезе информация за цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността за миналия месец.

От НСИ ще разберем какви са цените на електрическата енергия и природния газ за битови и крайни небитови клиенти за първото шестмесечие на тази година.

Статистиката ще публикува фискални данни за подсектори "Централно държавно управление" и "Социалноосигурителни фондове" за август.

В петък (1 октомври) няма обявени събития.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още