КНСБ: 2472 лв. са нужни на четиричленно семейство за нормален живот

Според сметките на синдикатите за София нетната средна работна заплата не трябва да бъде по-ниска от 1629 лв.

КНСБ: 2472 лв. са нужни на четиричленно семейство за нормален живот

Снимка: Pixabay

Още по темата
Синдикати: Новата мярка за болничните вменява колективна вина
15.11.2019
Синдикатите не приемат орязване на парите за болнични, искат среща с премиера*
14.11.2019
Коментари
1
 
4
 
8
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
абе я си пуснете по 1 ден болничен всички.
2
 
6
 
7
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
„... да стане например 8%, ето ти едни поне 50лв. свободни от тази сума. ”

====

Как ще принудиш търговеца да намали крайната цена ? Какво значение има , че ще начислява по-малък данък ? След като е ясно на каква цена си купувал стоката до вчера, имам много сериозни подозрения, че ще се стремят да ти предлагат същата цена, в която просто надценката ще е по-голяма за сметка на данъка.

И ми се струва, че този ефект ще се прояви на практика автоматично, понеже хранителните стоки и фармацията на дребно са достатъчно монополизирани сектори, че да очакваш в рамките на намаления данък, да се появи ценова конкуренция между достатъчно на брой, различни играчи на пазара и това да доведе до снижение на крайната цена.
3
 
4
 
6
Бидонойл до: studioaa
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Гущеров, това са данни на синдикатите. Странно, че на тях вярваш, а на НСИ не.
6
 
4
 
5
studioaa до: oio
преди 9 месеца
Няма смисъл от това, което предлагаш. Печатарите от Франфурт ще занулят тези 50 лв. само за 12 месеца или дори по-бързо... Държавата трябва да си върне контрола върху лева и да го направи или златен или фиатен, но напълно независим от еврогейрото... То е толкова слабо и жалко, че е загубило над 75% от стойността си само 20-на години същестуване... Докато запада ни граби чрез него няма смисъл от данъчни реформи...
3
 
18
 
4
oio
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Тази сума от 618 лв. ма човек може да се намали лесно от държавата, например само ДДС-то за храната у нас да последва примера на всички останали държави от ЕС и да стане например 8%, ето ти едни поне 50лв. свободни от тази сума. Защо обаче Горанов обяснява за 1-вия ден болничен как било в някои държави, а не казва как е във всички останали държави от ЕС въпроса с ДДС-то за храна и лекарства? Малко на двоен стандарт идва работата, за едното може, за другото не може.
5
 
11
 
3
преди 9 месеца
Икономическия растеж е измамата на века!

Реалната покупателна способност на хората в България тази година падна до нивата от 1985г. и това всеки може да го провери ако се порови в архивите и сравни цените и заплатите за съответните периоди. Тука разбира се изключваме 5-те процента богати които навремето бяха соц елита а сега са милионери. Те и преди и сега винаги са добре.
2
 
20
 
2
преди 9 месеца
"Издръжката на живот за човек от четиричленно домакинство е 618, 15 лв."
"От началото на годината, с около 63 лева се увеличи общата стойност на издръжката на живот."
Ама това "увеличение на издръжката на човек" не е инфлацията? Значи животът е поскъпнал с над 10%, а според НСИ инфлация почти няма, а според пинокиовците във Франкфурт ниската инфлация оправдавала ниските лихви. Значи за тях 10%+ инфлация е "ниска" и трябва още. Ето чии номера и лъжи са виновни за мизерията у нас.... Инфлацията влиза у нас през борда води до обедняване на 99% от българите...
0
 
12
 
1
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Това нето или бруто?
Щото ако е нето, тогава бруто отива може би около 4 бона на месец преди осигуровки и данъци ...