IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илиан Георгиев оглави БАКБ

Професионалната кариера на банкера преминава през Пощенска банка и СИБАНК

13:54 | 12.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БАКБ</em></p>

Снимка: БАКБ

Надзорният съвет на Българо-американската кредитна банка (БАКБ) одобри решението на управителния съвет  сегашният изпълнителен директор Илиан Георгиев да бъде избран за главен изпълнителен директор на финансовата институция. Той е член на ръководството от януари 2012 г., а от септември 2013 г. е изпълнителен директор, съобщиха от БАКБ.

Илиан Георгиев е магистър по икономика от Университета за национално и световно стопанство, специалност „Счетоводство и контрол“.

Изгражда професионалния си опит, като преминава през различни позиции в банковата система.

От 2011 г. до назначаването му за изпълнителен директор Георгиев заема поста директор дирекция „Кредитиране“ в банката.

Преди да се присъедини към ръководния екип на БАКБ, от септември 2003 г. до ноември 2011 г. заема мениджърски позиции като ръководител управление „Големи корпоративни клиенти“ и заместник-ръководител на управление „Корпоративно банкиране“ в Пощенска банка.

В периода април 1998 – август 2003 г. е част от екипа на СИБАНК, като през 2001 г. е назначен на поста ръководител отдел „Корпоративни кредити“.

Управителният съвет на БАКБ се запазва в досегашния си състав: Васил Симов, председател на управителния съвет и изпълнителен директор, Илиан Георгиев, член на управителния съвет и главен изпълнителен директор, Лорета Григорова, член на управителния съвет и изпълнителен директор, Александър Димитров, член на управителния съвет и изпълнителен директор и Силвия Кирилова – член на управителния съвет.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още