IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Георги Заманов: С мултибанкирането ще се разшири достъпът до услуги

Финтех компаниите ни накараха да забързаме темпото, посочи главният изпълнителен директор на "Алианц Банк България"

18:05 | 31.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

България е отворен пазар и всеки е добре дошъл да предлага своите продукти и услуги. Бъдещето е повече от тях да се предлагат онлайн. Финтех компаниите просто ни накараха да забързаме темпото и клиентът да започне да получава бързо, интерактивно обслужване. Това заяви Георги Заманов, главен изпълнителен директор на "Алианц Банк България", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Според него мултибанкирането прави достъп до всички услуги, но не променя същността на банкирането, но клиентът вече може да проследява всички процеси.

„И в развитите страни дигиталното банкиране няма максимално покритие, посочи банкерът. –  Хубавото на този пазар е, че всеки може да се включи.“

По думите му тенденцията за намаляване на клоновата мрежа на банките ще продължава. „Всъщност ще има клонове, но те ще бъдат с различен формат на обслужване на клиента, каза Георги Заманов.

Главният изпълнителен директор на "Алианц Банк България" е на мнение, че ако след няколко месеца има ново ръководство на Европейската централна банка (ЕЦБ) и Европейската комисия (ЕК), те биха довършили процеса по присъединяване на България към ERM II, “така че забавянето не е фатално, а дори е по-прагматично“.

„Промените в Наредба 10 за организацията, управлението и вътрешния контрол в банките и в Наредба 20 за издаване и одобрение за членове на управителните и надзорните съвети, приети от Българската народна банка, ни помагат да сме по-подредени и да оптимизира средата, правейки я по-прозрачна“, отбеляза още Георги Заманов, който ще вземе участие в събитието на Клуб Investor - "Банки и финанси", което ще се проведе 11 юни, от 10 часа, в Best Western Plus Hotel Expo Sofia и за пореден път ще събере водещи банкови и финансови експерти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още