IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДЗИ, Дженерали и Алианц спечелиха наградите „Застрахователи на обществото 2016“

Благотворителни инициативи на компаниите подпомагат образованието и сигурността на децата

17:07 | 05.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Асоциация на българските зстарахователи</em></p>

Снимка: Асоциация на българските зстарахователи

Благотворителни инициативи на компаниите ДЗИ-Общо застраховане, Дженерали Застраховане и Алианц България получиха тазгодишните награди „Застрахователи за обществото“, връчени от Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ), съобщиха от самата асоциация.

Конкурсът се проведе за втора поредна година и има за цел да утвърди добрите практики в застраховането и да стимулира дългосрочните инициативи в полза на българското общество.

На първо място е отличена инициативата „История с бъдеще: висше образование за повече български деца“ на ДЗИ - Общо застраховане.

Каузата, която ДЗИ припознава за своя лична мисия, е повече деца да продължат образованието си във висше учебно заведение. Чрез набраните средства, всяка година десет деца от различни региони на страната ще получават месечна стипендия и покриване на таксите им за обучение до завършването на образователно-квалификационна степен бакалавър. Целта на каузата е да се превърне в ежегоден, дългогодишен и устойчив проект на ДЗИ.

На второ място е класиран проектът „Сигурен дом за нашите деца“ на Дженерали Застраховане. Компанията дарява по 1 лв. от продажбата на всяка полица „Домашно имущество“, за да могат повече изоставени деца да живеят в семейство.

Националният конкурс на Алианц България за живопис, скулптура и графика е отличен на третото място.

Общо 13 кампании се бориха за наградите „Застрахователи за обществото 2016“.

Конкурсът беше основан през миналата година като резултат от активното сътрудничество между АБЗ и БАЗБ.

Целта на инициативата е да отличи каузите и проектите с най-голяма обществена значимост през годината, да подчертае добрите практики в застраховането и да стимулира корпоративната социална отговорност, която е един от стълбовете на съвременното и проспериращо общество.

Призовете бяха раздадени на тържество по случай професионалния празник на застрахователния бранш.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още