IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДСК Директ – дигиталното банкиране в полза на потребителите на BankOn Web

Осъществяването на важни финансови операции от удобството на дома или от всяко друго място с интернет, прави живота по-лесен и пести време, както и такси

09:00 | 20.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: ДСК</em></p>

Снимка: ДСК

Повечето хора в днешно време, които работят с електронни устройства, използват онлайн банкиране или поне са чували за него. Особено в периоди като сегашния, когато е важно да се остане вкъщи, е много по-лесно за потребителите да управляват финансите си само с един клик на мишката, отколкото да отидат до банковия клон. Осъществяването на важни финансови операции от удобството на дома или от всяко друго място с интернет, прави живота по-лесен и пести време, както и такси, което никак не е без значение. Интернет банкирането на Банка ДСК – ДСК Директ, предлага редица практични възможности за нареждането на онлайн преводи, както и много други електронни услуги, подпомагащи ежедневното банкиране на клиентите на банката. В това скоро ще се уверят и потребителите на услуги в Експресбанк, които ще използват платформата за банкиране на Банка ДСК, след оперативното обединение на двете банки.

Ето какви са основните предимства на онлайн банкирането:

·     Сигурност – безспорно, най-важното нещо, когато става въпрос за пари, е тяхната сигурност. Интернет банкирането ДСК Директ предлага на потребителите висок клас защита, за да бъдат спокойни за своите средства. За да наредят превод на определена сума, е необходимо да потвърдят операцията чрез избрания от тях метод на подписване – цифров сертификат с SMS код или мобилното приложение DSK mToken. И двата метода предлагат високо ниво на сигурност отговарящо на актуалните регулаторни изисквания.

·     Плащане на битови сметки – чрез интернет банкиране ДСК Директ потребителите могат лесно и бързо да заплащат всички свои сметки към доставчици на комунални услуги. В платформата лесно се създават готови бланки, които дават възможност да се плати само с едно натискане на бутона. За още по-голямо удобство, на началната страница на платформата в секция „Плащане на сметки“ излизат автоматично всички нови задължения към доставчици на ток, вода, парно, телевизия и други. Остава само личната преценка кога клиентът иска да заплати своите дължими суми. Платформата предлага също така лесна проверка и заплащане на дължимите данъци и такси, без да се налага посещение в общината.

·     Постоянен достъп до всички сметки – едно от най-големите удобства на интернет банкирането е, че хората винаги могат да следят наличността по сметките си, както и всички направени трансакции. Тази възможност е особено практична, когато извършват много на брой плащания, и им позволява лесно да проследяват както изразходваните, така и наличните си средства. Затова, още с влизането в ДСК Директ, потребителите виждат секция „Наличност по сметки“, както и „Движения по сметки“.

·     Спестовна компонента – изключително полезно допълнение към основната разплащателна сметка, чрез което клиентите имат възможност да спестяват средства и да си ги върнат отново по сметката в моментите, когато са им необходими и без да плащат такси. Безсрочната компонента е част от основната разплащателна сметка и в същата валута, като служи за неограничено във времето сигурно съхранение на средствата.

·     Персонализация – потребителите на ДСК Директ имат възможността да персонализират екраните в интернет банкирането си, така че да бъде максимално удобно за тях и техните нужди. Платформата позволява добавяне и премахване на уиджети на избрани от тях функционалности (Наличности по сметки, движения, информация за валутни курсове и други) като бърза връзка на екраните, в които са им най-необходими.

·     Управление на SMS известия – за да бъде още по-лесно управлението на активите, чрез ДСК Директ потребителите могат да заявят и да управляват SMS известията, които получават. Възможно е да получават известия за сутрешно салдо, за всяка трансакция, която осъществяват, както и за постъпления по сметки.

Освен всички предимства и удобства, които предлага ДСК Директ, платформата е с интуитивен интерфейс, което допълнително подпомага бързото и лесно ориентиране на клиентите на банката при изпълняване на ежедневното им банкиране. Затова и потребителите на Експресбанк, на които им предстои да използват продуктите и услугите от Банка ДСК, могат вече да създадат своите потребителски профили и да се запознаят с ДСК Директ. След датата на техническото обединение на двете банки, клиентите на Експресбанк ще могат да банкират онлайн спрямо настройките, които са направили на профилите си за ДСК Директ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още