IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДФ „Земеделие“ доплати близо 76 млн. лева за площ

За Кампания 2018 субсидии получиха 57977 земеделски стопани

09:44 | 23.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив БТА</em></p>

Снимка: Архив БТА

ДФ „Земеделие“ преведе близо 76 млн. лева (75 898 249 лв.) по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП), съобщи пресцентърът на държавния фонд.

Окончателното плащане е направено след актуализация на данните в Системата за идентификация на земеделските парцели (СИЗП), на база подадени възражения и изясняване принадлежността на констатираните двойно заявени площи за Кампания 2018 г.

От ДФЗ обясниха, че парите са преведени и след насрещна проверка на данните за заплати и осигуровки, които земеделските стопани са декларирали пред Националната агенция за приходите (НАП).

Доплащането по схемата е извършено след заповед на министъра на земеделието, храните и горите. Изчисленията са направени по окончателна ставка от 195,73 лева/хектар.

В МЗХ пресметнаха, че с това плащане оторизираните средства по СЕПП за тазгодишната кампания  достигнаха  713,5 млн. лева. От министерството на Десислава Танева посочиха, че още през декември миналата година земеделските стопани получиха основната част от плащанията за единица площ в размер на 634 млн. лева.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:09 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още