Борис Петров: Преди влизането в еврозоната са нужни много реформи

Следва да се работи и в посока повишаване на ефективността на институциите ни, в това число на банковия надзор, твърди финансистът

Още по темата
Финансист: Догодина българските банки ще коригират нагоре лихвите си
04.08.2017
Коментари
   1| 2    
2
 
4
 
12
преди 2 години
Няма профилна снимка
След това разбира се курса бързо се срина на 1650лв за 1$ и банките набързо се напълниха с левове !!!!!!.... но при фалита на 15 банки за 6 месеца кой ли се интересуваше от тях????....милиони кеш се обменяха на задната седалка на такси в движение...това са уроци не от харвард а от магурата...така че няма не може няма недей... всичко е възможно при определена ситуация... и 0,20лв за € са твърде много даже... и Садам печаташе своите "количествени улеснения" с по 2ва $, наричаха ги Садамки и ФЕД веднага ги извади от обръщение, за да пусне сега трилиони $ които не струват и 0,01лв ...исторически уроци за новите мушмороци и криптокомарджий...
0
 
6
 
11
преди 2 години
Няма профилна снимка
Когато 1$ беше станал 3000лв исках веднага да обменя 350 $ кеш за 1 050 000 лв и набързо да ликвидирам левов кредит, но не се намери банка която да ми извади толкова левов ресурс, защото всички се спасяваха истерично от хиперинфлация!!!!
Аз разбира се успях, но без услугите на опразнените тогава "банки. Така че е мн. лесно в такава паника да направиш чудеса...
1
 
4
 
10
deant до: Lucifer
преди 2 години
курса е 0,20стотинки за €.
хахах.
8
 
11
 
9
преди 2 години
Няма профилна снимка
Тоя номер може да стане и в обратна посока! Представете си само: Масова психоза преди актуализиране на курса евро-лев и последващо въвеждане на €. Всички очакват курс 5лв за евро и се втурват масово да обменят и последния си лев, НО!!!!... на другия ден курса е 0,20стотинки за €????.. после с въвеждането на € се вдигат масово заплати и пенсий двойно а цените четворно за да доближим средния стандарт в ЕЗ. Резултатът е: и обменялите и необменялите губят като след хиперинфлацията която преживяхме вече 96-97г. Едно и също упражнение никога не се повтаря щото не работи, но същия резултат може да се постигне по много начини. Румънците сърбат подобна попара но не точно...важно е че ефекта е същия обирджилък на раята...
4
 
7
 
8
scott до: Dimat
преди 2 години
Няма профилна снимка
4-5?!?!?!? Щи отговорим с ена реплика на дупутат от сдс, когат долъра беше курс 3 лева за един долър. "Долара ще стане 50 лева". Думи изречени от трибуната на НС. Е стана 3000, ама карай. Та, борбата е за курс 50 лева за ено евро. 4-5 се докарват и с разграбването на КТБ.
6
 
9
 
7
преди 2 години
Няма профилна снимка
Ей,големи шарани сме и шаранстването ни няма край!

Спомнят ли си шараните,откога и колко пъти размахваха на стадото шарани тази примамка и как шараните кълвяха и кълват в шаранско опиянение?!

Е,сега е поредното размахване на примамката!
#1 е напълно прав,че това си е вече откровена гавра,ама пък щом номерът минава винаги,защо не?

А на нашата политикоолигархична пасмина много и се иска държавата ни да бъде напъхана в тази "чакалня"(нещо,като чистилището на Ада),от което излизане никой не гарантира и там може да се стои до безкрайност.

Затова пък там може да се направят някои много необходими и сладки реформи,най-сладката от които е премахване на борда и привеждане на нов,реален курс на лева спрямо еврото!!!Шараните си мислят,че при влизане в еврозоната,ще се запази сегашния курс,ама,ядец-никой няма да допусне това!!

Някои говорят за курс 4 и даже 5 лева,спрямо еврото!!!

Представяме ли си,как с един удар родната олигархия ще спечели милиарди и от какви заеми ще се отърве?Този метод вече веднъж ни го приложиха и всичко мина толкова леко!
В същото време заплати и пенсии ще си останат замразени на сегашното ниво,а цените на стоките ще скочат нагоре!

А който има някакви спестявания в левове,ще ги обменя за евро,но по курса установен от "чакалнята"!
Така виденово-костовите "зими",ще ви се видят горещи сахарски лета.
Честито на шараните,ама за утеха има си и Никулден - ден на края на мъките!
12
 
21
 
6
Lucifer до: abdul
преди 2 години
Няма профилна снимка
Където ти намекваш точно там аз наблягам: че бордът е по-малкото зло за нас, а от еврозоната измъкване няма...Поне ще имаме възможност която гърците никога вече няма да имат. Затова се дърпат и вишеградците, точно това има в предвид и негласно ни съветва Ханке!!!!!
Мечтаното еврофинансиране от еврозоната, за нас е път към ада....бордът е възможност някой ден да излезем от казана с врящия катран..... това е по-малкото зло.... при сегашната ни икономическа реалност ЕЗ е присъда за нас а не възможност! Алчните ни политици не им пука за БГ, за тях е важно просто да се налапат....
8
 
14
 
5
преди 2 години
Няма профилна снимка
Не, от ЕС казват - практически сте покрили всички критерии, но като знаем какви мошеници сте - как да ви пуснем?

Нито за Шенген, нито за ЕЗ проблема са техническите изисквания, т.е. тия на хартия. Реално доста държави вътре не ги покриват. Проблема е, че държавата е станала една мутро-олигархична структура от руски тип. И по тоя начин - приемат ли ни в ЕЗ, поради всички крадци и некадърници в нашата страна е доста вероятно да стане гръцки сценарии номер две. А това не е нещо, което ЕС искат. Както и троянски кон в Шенген.
8
 
19
 
4
abdul до: Lucifer
преди 2 години
Няма профилна снимка
Наптотив!
В голямата си част парите похарчени в Гърция, са обратно в Германия.
Сценария за България е подобен - изкуствен ръст, внос на ***, пазаруване с кредит, парите обратно в Германия, а кредитите тук.

И с и без валутен борд е по-добре от ЕЗ.
11
 
10
 
3
Lucifer до: Ya_Kito
преди 2 години
Няма профилна снимка
Накрая гуруто на нашия вал.борд-Стив Ханке, може да се окаже прав: Бордът е по-малкото зло! Иначе тръгваме по гръцката пързалка само дето никога няма да ни позволят така яко да се налапаме като тях....а какъв мерак имамееее... всяко зло за добро...
   1| 2