IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 94 хил. души са разпределени служебно във фондовете за ДЗПО през 2018 г.

Те съставляват 83% от общия брой постъпили лица в универсалните фондове и 86 на сто в професионалните

12:49 | 14.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

За цялата изминала година общо във фондовете за допълнително задължително пенсионно осигуряване служебно са разпределени близо 94 хил. лица. От тях 81 445 са в универсалните фондове, а 12 161 лица в професионалните фондове. Това става ясно от данни, публикувани на сайта на Комисията за финансов надзор (КФН).

Надзорът на небанковия сектор е събрал информацията на база протоколите за проведените през 2018 г. четири служебни разпределения на хората, които не са си избрали фонд.

Относителният дял на служебно разпределените към общо постъпилите лица (новоприети заявления срямо служебно разпределени) е близо 83% в универсалните фондове и 86% в професионалните.

Служебно се разпределят лицата, за които е възникнало задължението да се осигуряват в универсален или професионален пенсионен фонд и които не са подали заявление за участие в предвидените за това срокове или са подали заявления за участие в повече от един фонд от съответния вид.

КФН2 КФН2

КФН КФН

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още