IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ПроКредит Банк намалява лихви и такси за новоотпускани бизнес кредити

Новите условия на финансиране правят още по-атрактивни лихвените нива по програма JEREMIE 2

09:01 | 12.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	С цел да облекчи достъпа на бизнеса до банково финансиране, ПроКредит Банк няма да начислява и такса за разглеждане на искания за кредит. <em>Снимка: банката</em></p>
<div>
	&nbsp;</div>

С цел да облекчи достъпа на бизнеса до банково финансиране, ПроКредит Банк няма да начислява и такса за разглеждане на искания за кредит. Снимка: банката

 

ПроКредит Банк вече предлага бизнес кредити при нови, по-добри условия. Промените се изразяват в намаление на лихвените проценти по новоотпускани кредити на равни месечни вноски, овърдрафти, кредитни линии и лизинг с от 1,0 до 2,5 процентни пункта в сравнение с досегашния лихвен бюлетин.

В допълнение, банката намалява наполовина и таксите по новоотпусканите бизнес кредити. Таксата за отпускане на кредити над 30 000 евро е 0,50%, без значение от срокa на кредита. При кредитни линии и овърдрафти таксите ангажимент също се намаляват до ниво от 0.50%. Банката понижава и таксата за издаване на документарен акредитив във валута и издаване на банкови гаранции на тримесечие.

Новите условия на финансиране правят още по-атрактивни лихвените нива по програма JEREMIE 2, които са двойно по-ниски от стандартните за банката.

С цел да облекчи достъпа на бизнеса до банково финансиране, ПроКредит Банк няма да начислява и такса за разглеждане на искания за кредит.

По-добрите условия важат за новоотпускани от банката кредити на много малки, малки и средни фирми от всички сектори на икономиката и не са обвързани с промоционален период. ПроКредит Банк се стреми да стимулира и реализирането на проекти на фирмите, които са съобразени с устойчивото използване на природните ресурси. За всички кредити и лизинги за закупуване на енергийно ефективно оборудване, банката предлага допълнително намаление на лихвите от 0,25 процентни пункта.

„Подобрените условия за финансиране са продължение на нашата дългогодишна политика да бъдем надежден партньор на бизнеса и да го подкрепяме в реализацията на неговите проекти“, коментира Рени Пейчева, член на УС на ПроКредит Банк.

„През 2013 г. отпуснахме на малкия и средния бизнес в България над 6 500 кредита за над 470 млн. лева, от които над 58 млн. лева са по линия на програмата JEREMIE 2. Продължаваме да сме сред лидерите във финансирането на земеделския сектор с портфейл от над 250 млн. лева. Създадохме и собствена методология за анализ, което ни позволява да оценим ефекта на бизнес проектите върху природата. В резултат, постоянно нараства и обемът на финансираните от ПроКредит Банк зелени инвестиции. От 1-и март 2014 г. ще предложим и фиксирана такса от 15 евро за изходящи валутни преводи към целия свят, наредени през интернет банкирането ни, без значение от размера на превода. Всичко това, в комбинация с подобрените условия за отпускане на бизнес кредити, ни позволява да наречем себе си банката на малкия и средния бизнес в България“, допълва още Пейчева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още