IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алкомет с 44% ръст на приходите от продажби през второто тримесечие

Нетната печалба на компанията за тримесечието е в размер на 1,8 млн. лв.

17:58 | 30.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Алкомет с 44% ръст на приходите от продажби през второто тримесечие

Приходите от продажби на Алкомет АД през второто тримесечие на годината нарастват с 44% на годишна база до 57,9 млн. лв., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ.

През първото тримесечие на 2010 приходите се повишиха с 19% на годишна база до 45,5 млн. лв., а за цялото първо полугодие на настоящата година се отчита ръст от 32% на годишна база до 103,3 млн. лв.

Нетната печалба на компанията за второто тримесечие е в размер на 1,8 млн. лв. при загуба от 345 хил. лв. година по-рано, като за първото полугодие на 2010 тя е малко над 3 млн. лв. при загуба от 1,9 млн. лв. за същия период на миналата година.

Увеличението на реализираната продукция с 12,8% на годишна база за първото полугодие на 2010 показва устойчивата тенденция за съживяване на външния (+14,2%) и вътрешния пазар (3,8%), се казва в междинния доклад за дейността на дружеството.

93% от реализираната продукция за периода е от износ, като пазарният дял на дружеството на европейския пазар за домакинско фолио е 15–20%, което ни поставя сред водещите производители в тази област, се казва още в доклада.

Първото шестмесечие на 2010 се оказа благоприятно за пазара на алуминиеви изделия. Създадоха се условия голяма част от секторите, засегнати от финансовата криза, да започнат възстановяването си, което се отрази положително както на търсенето, така и на цените на всички произвеждани от Алкомет продукти, се казва там.

Последната сделка с акциите на шуменското дружество на БФБ е от вчера на цена 2,98 лв. за брой, което представлява повишение от 4,6% от началото на годината и ръст от 75% за последната година. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 53,5 млн. лв.
 

Свързани компании:

Алкомет АД(ALCM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:56 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още