IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна гласуването в местните избори в Сирия

Очаква се новите общински съветници да имат повече правомощия от предшествениците си, особено в области като градоустройство и възстановяване

11:24 | 16.09.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

В контролираните от режима на Башар Асад райони на Сирия започна гласуването на първите местни избори от 2011 г., предаде Франс прес, позовавайки се на държавната агенция САНА, съобщава БТА.

Над 40 000 кандидати се състезават за 18 478 места на общински съветници във всички провинции. Гласуването приключва в 16.00 ч. по Гринуич. 

Очаква се новите общински съветници да имат повече правомощия от предшествениците си, особено в области като градоустройство и възстановяване.

Предишните местни избори в Сирия се произведоха през декември 2011 г. През 2016 г. режимът организира парламентарни избори в районите под негов контрол, а през 2014 г. се състояха президентски избори. На тях президентът Башар Асад, който е на власт от 2000 г., бе преизбран за нов седемгодишен мандат.

Междувременно в средата на седмицата германският външен министър Хайко Маас отказа да изключи участие на страната си в удари по Сирия, ако правителството в Дамаск използва химическо оръжие срещу бунтовниците в провинция Идлиб, но увери, че Берлин ще вземе "самостоятелно решение".

Ответните удари са тема на разгорещен дебат в Германия от понеделник, когато в. "Билд" съобщи, че министерството на отбраната проучва молба на САЩ за участие на Бундесвера в евентуални военни действия в Сирия, отбелязва агенцията.

Германия не взе участие в съвместните въздушни удари на САЩ, Франция и Великобритания срещу Сирия през април, нанесени, след като сирийската армия уби десетки хора при химическо нападение в град Дума близо до столицата Дамаск, припомня агенцията.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

2
rate up comment 8 rate down comment 1
Стефчо
преди 5 години
Тия от Франс прес що не вземат да направят един репортаж от Рака. Град призрак след американските бомбардировки с хиляди разлагащи се по улиците трупове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 1
abdul
преди 5 години
" след като сирийската армия уби десетки хора при химическо нападение в град Дума близо до столицата Дамаск, припомня агенцията."Това според агенцията. А според ООН? Според някакви доказателства? Или не е важно?Очаквайте скоро бомбардировки заради пост в фейсбук.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още