IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Срещата в Сингапур е предизвикателство за Тръмп и Ким Чен Ун

Севернокорейският лидер успя да спечели много голямо признание и да избяга от сянката си, твърди журналистът Мая Бонева

10:48 | 13.06.18 г.
Срещата в Сингапур е предизвикателство за Тръмп и Ким Чен Ун

Срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен Ун постави едно много обещаващо начало, но тя е и силно предизвикателство за двамата главнокомандващи. Предизвикателство, защото ако образно казано имаше една стена между Изтока и Запада, то от сега нататък се отварят нови врати. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria журналистът Мая Бонева.

Според нея Ким Чен Ун е постигнал много по-концентрирано своите цели, като е успял да спечели много голямо признание и да избяга от сянката си. 

„Каквито и да са усилията на всички от екипа му, неговият принос е много голям, защото когато дойде преди 6 години на власт, разчисти своя път“, коментира още Бонева.

По думите ѝ позицията на Тръмп е да отправи послания към своите последователи и партньори, които са останали смутени от това как той с лека ръка пренебрегна един изключително важен форум, за да отиде на друг не по-малко такъв.

„Според мен с декларацията, която подписаха, става дума за официализиране на процеса, който би трябвало да протече. Оттук нататък идва трудното – да отдадем необходимото уважение към Китай, който изигра изключително голяма роля", коментира тя.

"Освен това трябва да кажем, че президентът на Южна Корея направи огромна стъпка. Ясно е, че след тази среща Корея ще плати доста. Най-малкото формално, защото в края на годината изтича договорът между САЩ и Южна Корея за издръжката на американските войници на територията на Южна Корея“, каза още Бонева.

Вижте още във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още