IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще стане ли Дубай най-посещаваният туристически град в света?

Очакваме публикуването на първия за региона пътеводител „Мишлен”, съобщи Исам Казим от Дубайската корпорация за туристически и търговски маркетинг

21:59 | 16.06.22 г.
Ще стане ли Дубай най-посещаваният туристически град в света?

Туризмът е основен сектор, който допринася за брутния вътрешен продукт на Дубай и ние винаги ще го развиваме. Очакваме публикуването на първия пътеводител „Мишлен” за региона, а нашата амбиция е да станем най-посещаваният от международни туристи град. Това съобщи в предаването „В развитие” на Bloomberg TV Bulgaria Исам Казим, изпълнителен директор на Дубайската корпорация за туристически и търговски маркетинг.

Той обясни, че над 7 милиона туристи са посетили столицата на Обединените арабски емирства през миналата година по време на пандемията, докато през 2019 г. в града са пребивавали над 16 милиона туристи.

„Въпреки това, като имаме предвид къде сме и какво става по света, постигнатото е нещо, с което много се гордеем”, подчерта Казим. Той отчете, че през  първото тримесечие на тази година почти четири милиона туристи са посетили Дубай.

„Доверието и желанието за пътуване се връщат. Всичко, което правим, се признава от глобалната пътуваща общност и това ни позволява много бавно да увеличаваме броя на посетителите в Дубай”, коментира Казим.

Той посочи, че фокусът на стратегията за развитие на туризма от 2013 година е върху разнообразните пазари. „Тогава имахме 6-7 основни входящи пазари, търсихме начини да ги разширяваме, а от 2017 година регистрираме огромен ръст на новите пазари“, разкри Казим.

По думите му Обединените арабски емирства винаги са търсили нови пазари. „Винаги сме били активни по цял свят. Динамиката постоянно се променя, но заради разнообразната ни стратегия успяваме да пренасочваме фокуса върху други пазари извън топ 10, които бяха извън зеления коридор“, разказа Исам Казим.

Той потвърди, че получаването на информация при проучване на данните за тези пазари е довело до експоненциален ръст. „Имаме много висок ръст на германските туристи, както и на туристи от Египет.

Що се отнася до ситуацията в туризма по време на пандемията, Казим обясни, че след първоначалното пълно затваряне на туризма, през май 2020 година е започнало поетапно отваряне първо с възобновяване на вътрешния туризъм, а през юли 2020 година и за международните туристи.

Как пандемията промени картата на входящ и изходящ туризъм в Дубай? Какво е бъдещето на международното пътуване и туризъм за Дубай? Какви са пазарните тенденции и как се привличат туристи с различни предпочитания? Какви са перспективите за бизнес пътуванията и как се преминава от събития онлайн на живо?

Още за стратегията на Дубай за развитие на туризма и за бъдещето на международния туризъм може да гледате във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „В развитие” вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още