IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nomura се пребори за повторното назначаване на своя главен изпълнителен директор

Коджи Нагай заяви, че ще намали заплатата си за три месеца с 30% заради скандала с изтичане на информация

10:37 | 24.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Главният изпълнителен директор на Nomura Коджи Нагай.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор на Nomura Коджи Нагай. Снимка: Ройтерс

Японската финансова корпорация Nomura Holdings Inc спечели одобрението на своите акционери в понеделник да назначи повторно своя главен изпълнителен директор, преодолявайки опасенията за изтичането на пазарна информация на фона на първата годишна загуба на компанията от десетилетие, съобщава Ройтерс.

Главният изпълнителен директор на дружеството Коджи Нагай запази своята позиция въпреки противопоставянето на влиятелната посредническа консултантска агенция Institutional Shareholder Services Inc, която препоръча на акционерите да гласуват против повторното му назначаване. 

По този начин акционерите одобриха усилията на Нагай да смени курса на инвестиционната банка, която през април обяви свята първа годишна загуба от десетилетие насам и заяви, че няма да изплаща бонуси на директорите.

Японският финансов регулатор препоръча през май на Nomura да подобри своя вътрешен корпоративен контрол след изтичането на информация, свързана с критериите за включване и изключване от листата на Токийската фондова борса.

„Искрено се извиняваме за причинената неприятности и притеснения на инвеститорите“, споделя Нагай по време на годишното общо събрание. Всички ръководители на сцената се поклониха в знак на разкаяние след неговата реч.

Nomura съобщи, че служител от Nomura Research Institute е споделил информация за очакваните промени в правилата за листване на борсата до главния стратег на звеното за сигурност към японската финансова корпорация, който информира екипа за продажби.

Нагай, който пое поста на главен изпълнителен директор през 2012 г., заяви, че ще намали с 30% своето възнаграждение за три месеца заради скандала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още