IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody’s понижи перспективата за рейтинга на Хонконг на „отрицателна“

Действието на рейтинговата агенция е свързано с нарастващия риск от "подкопаване на силата на хонконгските институции" на фона на продължаващите протести

19:45 | 16.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Рейтинговата агенция Moody's днес промени от "стабилна" на "отрицателна" перспективата за рейтинга на Хонконг заради нарастващия риск от "подкопаване на силата на хонконгските институции" на фона на продължаващите протести, предаде Ройтерс. 

По-рано този месец Fitch Ratings понижи от "АА+" до "АА" дългосрочния рейтинг за дефолт на емитента Хонконг в чуждестранна валута.

Moody's е предупреждавала за възможно понижение при промяна в сегашното равновесие между икономическата близост на специалния административен регион до Китай и правната и регулаторната му отдалеченост от Китай, припомня рейтинговата агенция.

Решението за промяна в перспективата към негативна е сигнал за нарастващите опасения, че тази промяна става факт, се допълва в съобщението на Moody's.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още