IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайският премиер Ли Къцян обеща допълнително намаляване на данъците

Ангажиментите са част от усилията за подкрепа на реалната икономика

13:13 | 29.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайският министър-председател Ли Къцян обеща Китай допълнително да намали данъците, административните такси и бюрокрацията като част от усилията за подкрепа на реалната икономика, сочи правителствено изявление от петък, цитирано от Bloomberg.

Ли Къцян призовава още за ускорени усилия за изграждането на „пазарно ориентирана, узаконена и интернационализирана“ бизнес среда. Премиерът отправи коментарите си на среща с предприемачи в провинция Джъдзян в Източен Китай – един от най-големите центрове на частни предприятия в страната и дом на Alibaba Group Holding. Както частните, така и държавните компании са „важни компоненти“ на икономиката, каза Ли Къцян.

Коментарите следват обещанието на президента Си Дзинпин в петък, че страната „непоколебимо“ ще насърчава, подкрепя и защитава развитието на частната икономика, докато в същото време ще насърчава държавните предприятия да бъдат „по-силни, по-добри и по-големи“.

Отделно финансовият министър Лиу Кун заяви, че общото намаление на данъците, планирано за тази година, ще надвиши 1,3 трлн. юана (189 млрд. долара), което е над целта от 1,1 трлн. юана в началото на годината. Така ще се облекчи натиска от ексалиращото търговско напрежение със САЩ, съобщи държавният вестник China Daily в петък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още