IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриалните печалби в Китай не успяха да вдъхнат оптимизъм на борсите в Азия

Пазарите също така са разколебани от загрижеността относно методите за тестване на ваксината на AstraZeneca

11:10 | 27.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Акциите в Азиатско-Тихоокеанския регион се търгуваха с понижения в петък, като инвеститорите не реагираха положително на данните за индустриалните печалби на Китай през октомври, съобщи CNBC.

Пазарите също така са разколебани от загрижеността относно методите за тестване на ваксината на AstraZeneca в третата фаза на изпитванията, които бяха подложени на критики от експерти в САЩ.

Пазарите на континентален Китай отчетоха спадове, като Shanghai composite се понижи леко, докато Shenzhen component изтри 0,344%.

По-рано стана ясно, че печалбите на китайските индустриални предприятия нарастват с най-бързите темпове от близо девет години през октомври, предоставяйки поредното потвърждение, че икономическото възстановяване в Китай продължава.

Печалбите в индустрията нарастват за шести пореден месец, увеличавайки се с 28,2% през октомври в сравнение със същия месец от 2019 г., показват данни на Националното статистическо бюро на Китай.

Индексът Hang Seng в Хонконг спадна с 0,16%.

В Япония Nikkei 225 отбеляза ръст с 0,15%, докато индексът Topix добави 0,53%. Kospi в Южна Корея нарасна с 0,19%.

Междувременно акциите в Австралия поевтиняха, като ASX 200 спадна с 0,56%.

На валутния пазар индексът на щатския долар беше на ниво от 91,915 пункта след спада си по-рано тази седмица от нива над 92,4 пункта

Японската йена се търгуваше на ниво от 103,94 йени за долар, в сравнение с по-ранното дъно от 104,28 йени спрямо зелените пари. Австралийският долар се разменяше за 0,7374 долара, след като се повиши от нива под 0,732 долара по-рано тази седмица.

Цените на петрола не намериха единна посока в следобедните часове за търговия в Азия, като международните фючърси върху сорта Брент поскъпнаха леко до 47,84 долара за барел. Фючърсите върху американския суров петрол понижиха цената си с 1,6% до 44,98 долара за барел

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още