IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hyundai Motor e осъществил обратно изкупуване на акции за 422 млн. долара

Южнокорейският производител е придобил обикновени и привилегировани книжа между 12 ноември миналата година и 3 февруари

13:12 | 06.02.15 г.
Hyundai Motor e осъществил обратно изкупуване на акции за 422 млн. долара

Южнокорейският автомобилен производител Hyundai Motor Co заяви в петък, че изкупил обратно собствени акции на стойност 460 млрд. вона (422,4 млн. долара) като част от усилията си за повишаване на цената на книжата.

Hyundai съобщи, че е придобил както обикновени, така и привилегировани акции, между 12 ноември миналата година и 3 февруари, като част от програмата за обратно изкупуване, която компанията обяви през ноември.

В края на януари компанията представи отчета си за изминалото тримесечие. Докладът показа, че за периода октомври-декември нетната печалба е отбелязала спад с 19% спрямо година по-рано до 1,66 трлн. вона (1,53 млрд. долара). Средната прогноза в проучване на Thomson Reuters бе за 1,98 трлн. вона.

Hyundai е петият най-голям производител на коли в света, ако се взема предвид и дъщерната компания Kia Motors. Корейският гигант направи сериозна инвестиция в нова централа, докато икономическата криза в Русия намали приходите ѝ в страната, в която двете компании са втори по продажба. По-слабата йена направи японските коли по-евтини в САЩ, която е вторият най-голям пазар на компанията.

В Съединените щати Hyundai увеличи стимулите за продажби, за да се бори с конкуренцията от японските си съперници и да повиши търсенето за основни модели като седаните Sonata и Elantra, заявиха анализатори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още