IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хонконг почти затваря границата си с Китай заради коронавируса

Всички влакови и фериботни връзки ще бъдат прекъснати в полунощ в четвъртък, наполовина се намалява броят на полетите от Народната република

17:01 | 28.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/JEROME FAVRE</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: EPA/JEROME FAVRE

 

Заради опасения за разпространение  на новата белодробна болест, циркулираща в Китай, Хонконг иска до голяма степен да затвори границата си за китайците от Народната република.

Всички влакови и фериботни връзки ще бъдат прекъснати в полунощ в четвъртък, както съобщи административният директор на полуавтономната област Кари Лам във вторник. След като еднодневните разходки до и от Китай вече не са разрешени, сега е постигнато допълнително споразумение с властите на Народната република за спиране на всички отделни пътувания на китайски граждани, предава DPA.

Също така Хонконг намалява наполовина броя на полетите от Китай, каза Лам, появявайки се пред журналистите с маска за лице. Четири гранични пункта ще бъдат затворени за пътници, а някои от тях ще пускат само камиони с товари за Хонконг.

Правителственият ръководител съобщи още, че "значителен брой" китайци, пристигнали в Хонконг от силно засегнатата от огнището на вируса провинция Хубей, са били посетени от медицински персонал.

Китайският специален административен регион засега потвърди за осем заразени с новия коронавирус, който е особено широко разпространен в Ухан, столицата на провинция Хубей.

Междувременно смъртните случаи в Китай достигнаха 106, а броят на потвърдените заразени скочи с 65% за едно денонощие до 4515. Съобщения за по-малък брой заразени има в цяла Азия, както и в САЩ, Франция и Канада. Днес Германия потвърди за един заразен и един съмнителен случай.

Всичко по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още