IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Башар Асад положи клетва за нов 7-годишен мандат като президент на Сирия

Противниците на Сирия ще заплатят висока цена, заяви президентът

20:15 | 16.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Башар Асад положи клетва за нов 7-годишен мандат като президент на Сирия

Башар ал Асад положи днес клетва за нов 7-годишен мандат като президент на Сирия на церемония в президентския дворец в Дамаск, предадоха осведомителните агенции.

"Заклевам се да спазвам конституцията и да защитавам народа на Сирия", заяви той в присъствието на голяма група парламентаристи, имами и свещеници, като бе положил ръка върху екземпляр от Корана. Пред поддръжниците си Асад каза, че скоро арабските и западните държави, които подкрепят "тероризма" срещу Сирия, "ще заплатят висока цена".

"Опасните събития в Ирак показват реалността на религиозния разкол в региона. Заговорът излезе от пределите на Сирия, терорът и религиозният екстремизъм се разпространяват по целия Близък Изток", каза в речта си президентът. Той добави, че с масовото си участие в президентските избори сирийците са изнесли "урок по демокрация" пред арабския свят.

Башар ал Асад спечели 88,7 на сто от гласовете на президентските избори миналия месец, които формално бяха многопартийни. Те се състояха само в районите на страната, останали под контрола на правителствените сили, предава БТА.

Подкрепяният от Русия и Иран Асад отказва да се вслуша в призивите на Запада да се оттегли от властта. В тригодишната гражданска война в Сирия вече загинаха най-малко 170 000 човека, а милиони сирийци бяха прокудени от домовете си, припомнят агенциите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:58 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още