IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Башар Асад очаква да остане на власт поне до 2021 г.

Сирийският президент обвини САЩ, че е водещата сила зад конфликта в страната, но изрази желание за започване на диалог с Америка

08:16 | 02.11.16 г. 4
<p>
	Башар Асад. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Башар Асад. Снимка: Ройтерс

Сирийският президент Башар Асад смята, че ще управлява Сирия поне до 2021 г. въпреки гражданската война в страната му, предаде ДПА.

В интервю, публикувано във в. "Ню Йорк таймс" Асад изключва каквато и да е политическа промяна в страната му преди приключването по военен път на конфликта и казва, че ще остане на поста най-малкото до края на своя трети 7-годишен мандат.

Асад, излъчващ самоувереност и приятелско отношение по време на интервюто, обвини САЩ, че е водещата сила зад конфликта в Сирия и че подкрепя активно терористичната организация "Ислямска държава" и други екстремистки групи.

"Аз съм просто журналистическо заглавие - един лош президент, едно лошо момче, което убива добрите момчета. Известни са ви тези приказки. Но истинската причина за сваляне на правителството е, че това правителство не отговаря на критериите на САЩ", допълва той.

Въпреки това Асад казва, че има желание за започване на диалог дори със САЩ. Но това не означава, че се отказваме от нашия суверенитет и от превръщането на Сирия в страна на марионетки, предупреждава президентът.

Въпреки огромния международен натиск Асад казва, че вярва в силната местна подкрепа, която ще му позволи да остане на власт.

Той допълва, че много от тази подкрепа идва от хора, които са срещу неговата политика и срещу партията БААС, но които се страхуват от алтернативите на управлението на екстремистите или от рухването на държавата.

(БТА)
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:10 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
michaelis12
преди 7 години
до тогава ше управлява и нашия Баце да ти е честито .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 3
tonitov
преди 7 години
До тогава ли ще управлява Путин? Лее горките руснаци!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 4
ing5rov
преди 7 години
Интелигентният държавник като Асад , винаги ще е трън в окото на америка.Ирак и Либия нямаха щастието да оцелеят и се видя какво направи америка от тях !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още