Задава ли се краят на ерата на банковите филиали?

Причинената от коронавируса криза ускорява плановете за свиване на броя клонове, а банкови мениджъри се опасяват работата от вкъщи да не убие фирмената култура

Задава ли се краят на ерата на банковите филиали?

Ще останат ли банковите офиси, като този на Commerzbank, в миналото? Снимка: Bloomberg LP

Още по темата
Отсъстващият мениджмънт в банките
24.08.2020
Commerzbank ускорява силно закриването на клонове
15.08.2020
Коментари
0
 
1
 
8
преди 3 седмици
0
 
3
 
7
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Подкрепям №5- Уни кредит е уникално *** банка!
0
 
2
 
6
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
И в чужбина се изисква да отидеш на място за някои операции. Офисите имат още дълъг живот.
1
 
8
 
5
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Специално Уникредит са една от най-калпавите банки специално ако трябва да ползваш някой от клоновете им. Огромни клонове, едни лелки се шляят вътре, за една обикновена каса чакаш редовно по половин час, може би една от най-лошите банки откъм физическо обслужване. А в същото време споемат още и още физическа работа на каса. Скоро Уникредит остана единственото място за плащане на газ в района ни, е такова чакане просто няма. Искали да се ползва онлайн банкирането им, е да ама аз не искам, искам да си плащам с обикновени пари, на каса, в брой, кеш, на ръка.
3
 
6
 
4
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Не, за 2 седмици 3 пъти забелязах, как хората теглят по 4-5 пъти по 400лв (най-голямата написана сума на банкомата), при положение, че точно на тоя банкомат, може да изтеглиш директно до 2000лв (пробвал съм го). Такива хора, няма как да се научат да ползват банкомати на 100% или онлайн банкиране.
За Уникредит знам (от познати, работещи там), че се мъчат да го направят това от около 5г. насам, аз по-малко техни клонове не съм забелязал. След 30г., може и да стане.
2
 
11
 
3
das
преди 4 седмици
Те банките искат да махнат клоновете, да накарат всички да ползват само интернет банкиране, но за съжаление това е невъзможно. Особено в България, както се каза тук човек да внесе едни кирливи 20к лв. по сметка трябва да изпише цяло тесте документация според закона за пране на пари, ще кажеш че е някаква сума, но в БГ-то е така. А за шкафче с 500-еврови банкноти документация не се иска.
1
 
6
 
2
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Не.
И банкови клонове ще има, физически магазини също, офиси също и тн.
2
 
8
 
1
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
В чужбина, може би е така. Но у нас подобно нещо е далеко. За кредит трябва да отидеш на място, за ипотечен или някакъв по-особен, дори няколко пъти, поне 4-5, че и много повече дори. За депозит също. За внасяне на пари или теглене, също. Реално, само разплащанията по сметка може да минат без клон, но и там трябва да си вкарал пари в сметката преди това.
Като цяло много време има докато започнат съкращения на клоновата мрежа у нас, която между другото е прекалено разширена за обема операции които изпълнява, но това зависи и от законодателството. Че то човек да отиде да внесе някаква по-средна сума в банката и трябва да декларира, да подписва, абе прекалено голяма бюрокрация по закон.