IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп попадна в капана, който беше заложил за „Сънливия Джо“

Многократните подигравки на президента срещу своя опонент го поставят в ситуация, в която няма място за оправдания, ако загуби словесния спор

08:15 | 24.09.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Президентът на САЩ Доналд Тръмп. <em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Президентът на САЩ Доналд Тръмп. Снимка: Bloomberg L.P.

Някои представители от екипа на президента на САЩ вече се готвят за унизителна загуба по време на дебата през следващата седмица между основните опоненти на предстоящите президентски избори, след като Доналд Тръмп се подигра многократно с проницателността на своя опонент – демократът Джо Байдън.

Тръмп ще се изправи срещу Байдън в първия от трите предизборни дебати, като перспективите за победа от страна на настоящия американски президент изглеждат не особено големи.

Приятелите на Белия дом, републиканските донори и някои от най-близките съветници на Тръмп се притесняват, че неотдавнашният опит на основните помощници на президента да представят Байдън като опитен оратор е закъснял, пише Politico.

Според тях Тръмп си е поставил капан, непрекъснато атакувайки Байдън чрез изтъкване на неговата възраст и умствени заложби. Но за разлика от президента, който твърди, че Байдън взима хапчета, за да поддържа форма по време на кандидат президентската компания, директорът по комуникациите в кампанията на Тръмп Тим Мърто определя представянето на демократa като „доста добро“ в минали дебати. 

„Осем години като вицепрезидент, три десетилетия в Сената, два дебатa като вицепрезидент, като наскоро той (Байдън) премина през дузина дебати по време на първичните демократични избори, където победи множество опоненти – това е Джо Байдън, който очакваме“, изтъкна Мърто.

Тръмп прекара по-голяма част от това лято в разсъждения дали „Сънливият Джо“ е годен за работа като президент и обвини поддръжниците на кампанията на демократа, че се опитват да заобиколят традиционните дебати, за да избегнат потенциално смущаваща ситуация.

„Идеята, че Байдън не знае как да води спор, е нелепа. Колкото повече биват намалявани очакванията за него, толкова по-лошо“, изтъква бившият прессекретар на Белия дом Шон Спайсър.

Въпреки че Спайсър очаква Байдън да нанесе удар на Тръмп по време на дебата на 29 септември, той не смята, че представянето на двамата опоненти ще предреши изборите през ноември.

Според някои привърженици на Тръмп дебатът на Байдън срещу сенатора на Върмонт Бърни Сандърс по-рано тази година представлява най-ясната индикация, че демократичният опонент на сегашния президент на САЩ е способен да се бори.

От няколко седмици Тръмп изучава миналите дебати на своя противник, като работи с малък екип от съветници, за да се подготви за тройката есенни дебати.

Съветниците на президента очакват Байдън да използва настоящия политически пейзаж – икономическата дестабилизация, пандемията, социалните сътресения, за да подчертае по време на дебатите проблемите, с които Тръмп не може да се справи.

Въпреки че никой не очаква от Байдън, който е склонен към словесни гафове, да задържи добра форма по време на целия 90-минутен дебат, поддръжниците на Тръмп признават, че ще са необходими само няколко конкретни изречения, за да вземе преднина над сегашния президент.

Продължителната атака на Тръмп срещу Байдън относно когнитивните способности на втория създаде ситуация, в която президентът няма място за оправдание, ако опонентът му успее да нанесе няколко съкрушителни удара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
strangerbg
преди 3 години
"Въпреки че никой не очаква от Байдън, който е склонен към словесни гафове, да задържи добра форма по време на целия 90-минутен дебат"Много ми харесва как небрежно е подхвърлено това в статията. Явно е съвсем нормално някой, борещ се да стане президент на единствената световна "суперсила" в момента, да не може да е адекватен за 90-минути....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
Императорът
преди 3 години
Не разбрах в какъв капан е паднал великия човек? С какви точно изречения Сънливият Джо щял да вземе преднина? А ако Доналд зададе някои конкретни въпроси?- Какво направи ти заедно с господаря си в Сирия, Сънливи Джо?- Какво прави синчето ти в Украйна? Чия собственост са украинските газопроводи?- Кой стои зад изблиците на бандитизъм (т.нар. "протести срещу дискриминацията") и кой е отговорен за епидемическия взрив, очевидно породен от тия т.нар. "протести"? Какво ще попречи на Доналд - този безукорно неподкупен човек, да извади кирливите ризи на потъналия в корупция жалък свой опонент? Какво ще му попречи със сложно структурирани въпроси да обърка нещастният, затъващ в медицински доказано дeбилство грохнал старик и така да го накара тотално да загуби ориентация?Всъщност цялата работа е ясна - подготвят ни за "новината" че Байдън е "спечелил" дебата с Тръмп !!! Същото твърдяха по всички медии и преди предните избори, макар за всички с мозък, гледали на живо дебата да бе ясно, че Тръмп тотално сравни със земята и опозори Полуживата !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още