Санкциите са новият начин за водене на война от САЩ

Америка слива икономическата си политика със стратегията за национална сигурност

Санкциите са новият начин за водене на война от САЩ

Доларът е основно оръжие на САЩ. Снимка: Ройтерс

Коментари
1
 
2
 
3
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Съгласен съм с перчема в случая.
Китай става прекалено силен и това, което прави Тръмп трябваше да стане още преди известно време (да кажем преди 5-10 години). Сега ще е по-трудно и по-продължително. Китай няма да се промени и да стане демократична държава. Ще бъде диктаторска - налагайки своите политики със сила, и натиск на гражданите си, със следене и вкарване в затвора и наказание без съд, с огромна цензура, с кражби на технологии и т.н. и т.н. Това за сега обикновенния европеец или американец не го засяга, но в даден момент, когато набере и стабилизира мощта си такъв тип държава ще почне да трови геополитиката. Ще почне да завзема територии, примерно Тайван и Хонк Конг. Ще подкрепя още повече подобни държави като Иран, Венецуела и т.н. И от там като имаш супер сила можеща да влия директо на геополитиката (чети - да прави каквото си иска), ще се почнат подмолвните саботажи в запада за повече влияние и власт. Тогава ще почнем да го усещаме доста по-силно, но вече ще е прекалено късно.
3
 
7
 
2
преди 10 месеца
накрая всички ше им наложат санкции на Сашевци и никой нема ги бръсне за слива повече, толкоз им беше на 30 годишната империя с история от оня ден съставена от евврогейци прескочили оградата ...
0
 
9
 
1
преди 10 месеца
Светът е виждал и по агресивни водачи. И този ще го преживеем, Земята няма да спре да се върти заради санкции, отхвърлени споразумения и черни списъци. Човеците сме уникални по това, че намираме начин да оцелеем независимо от обстоятелствата в които сме поставени. Един перчем не може да ни уплаши...виж един немски мустак ако излезе ще се замисля.