Само Тръмп може да спаси глобалната икономика

Несигурността ще продължи, докато американската администрация не се отдръпне от протекционизма

Само Тръмп може да спаси глобалната икономика

Доналд Тръмп трудно ще промени търговската си политика. Снимка: Ройтерс

Още по темата
Кр. Георгиева: Търговските войни хвърлят в
08.10.2019
Китай този път няма да спаси световната икономика
05.10.2019
Коментари
1
 
4
 
10
Императорът до: Local_Person
преди 10 месеца
Почти сигурно щеше да е, защото Полуживата е глyпава и жалка. Можеше и по-зле да е - защото тя замества липсващият си интелект със злоба и жестокост. Поне 3-4 войни да е започнала досега - също като обонгото. А можеше и да настъпи мотиката, да се опита да нападне когото не трябва - и в отговор на това руският ядрен чук да смаже света... щото Вовата го каза веднъж: Свят без Русия няма да съществува !!!
3
 
4
 
9
преди 10 месеца
Великият мъж не се интересува от глобалната икономика, но от икономиката на СВОЯТА страна. Той прави това, което е най-добро за Америка и очаква от другите държавни лидери да се грижат за СВОИТЕ си държави. Ако те не го правят - техните народи да си помислят хубаво за кого ще гласуват следващия път.
За мен достоен държавник е този, който защитава своето Отечество - това са доблестни мъже като Доналд, Вова, Виктор, Главният китайски човек и още неколцина. Тези - които поставят някакви глобалистки глyпости над интересите на своят народ, често и техен тежък ущърб (като нашият картофоглав) са национални предатели и трябва да бъдат сваляни от власт и бесени. Доналд е прав: патриотизъмът трябва да бъде над всичко. Всеки има право да бъде гражданин на света, но ПЪРВО трябва да бъде син на Отечеството си.
1
 
9
 
8
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Ако не беше спечелил Тръмп през 2016 сега имаше шанс да изживяваме втората вълна на Глобална криза от 2008 г.
Глобалният либерализъм (сещате се) е болест на модерното общество в сегашния си вариант и няма да доведе до нищо добро ако продължаваше да царува и в САЩ.
6
 
1
 
7
преди 10 месеца
Е не може ли Xyйл
6
 
1
 
6
Имхотеп до: дядя Вова
преди 10 месеца
Е не може ли Хуйл
2
 
15
 
5
Padreto до: Бидонойл
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Протекционизъм в контекста на Тръмп от 1-2 години. Самия протекционизъм е по-стар дори от парите. Него го е имало още при натуралното стопанство, когато владетеля и общността са определяли какво може да влиза и излиза от дадено място.

Самия протекционизъм преди Тръм, до колкото го е имало във водещите страни, той е мимикрирал. От друга страна глобалния либерализъм беснее последните 70 години. Всички проблеми са следствие именно на дисбалансите породени от него.
2
 
13
 
4
дядя Вова до: Бидонойл
преди 10 месеца
Съвпада с обезкостяването на СССР и Източна Европа.
Начиная от квалифицираното население и завършвайки със селското стопанство.
13
 
2
 
3
Бидонойл до: Padreto
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Протекционизмът е от 1-2 години? Ха ха, ти ме хвърли в тъча. Той датира още от зараждането на капитализма. Либерализмът е отскоро. Не от 1-2 години, но много по-скоро от протекционизма. И не е изненадващо колко добре съвпада с възхода на либералните икономики.
5
 
22
 
2
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Какво излиза, че преди Тръмп световната икономика е била цъфнала та вързала, нищо, че на практика почти всички водещи страни са фалирали още 2000 година. И всичко се помпа само на кредит, докато гръмне тенджерата и през икономическа депресия се направи глобален рестарт.

Бесният глобалистичен неолиберализъм, създаде дисбалансите, но така нареченият "протекционализъм", който по същество се стреми да създаде някакъв баланс, всъщност е голямото "зло".

Свтовните търговски и финансови дисбаланси са създадени от бесен глобализъм на стероиди, преди много години. Протекционализмът на тръм няма да успее, просто защото вече е твърде късно и нещата са неспасяеми. Скоро когато всичко гръмне, всички ще се питат как се стъгна до тук?

Еми стига се с бесен глобализъм! Протекционализма е от 1-2 години, а глобализма беснее последните 70!
5
 
15
 
1
преди 10 месеца
Ще спаси.

Главатарят на Ислямска държава вече го убиват за 8-ми път, за който не е в час.
Световната икономика ще я спасят от 9-тия.