IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лицата на деня

Володимир Зеленски продължава да жъне политически успехи, а шефът на Siemens Джо Кезер коригира имиджа си на лакей на Тръмп

10:40 | 22.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Украинският президент Володимир Зеленски.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Украинският президент Володимир Зеленски. Снимка: Ройтерс

В Украйна актьорът по образование и президент по актуална професия Володимир Зеленски успя след президентските избори да спечели и парламентарните избори. Той трябваше да научи обаче, че 44 процента не са 73 процента. Неговата формация „Слуги на народа“ е наистина най-силната фракция, но се нуждае от партньори, които да управляват, като партията „Голос“ на друг непрофесионален политик – украинския рок музикант Святослав Вакарчук, 44-годишен фронтмен на групата „Океан Елзи".

Сега министър-председател трябва да стане независим, абсолютно професионален икономист. Поне такова е желанието на Зеленски. Така че политическата приказка за възхода на една телевизионна звезда продължава - и светът е любопитен да види какво означава това в основния спор на Украйна с путинизма на Изток.

Но нека не забравяме и Джо Кезер, 62-годишният „политически“ директор на корпоративния свят на Dax. Сега шефът на Siemens коригира имиджа си на лакей, който излъчи към Европа през 2018 г. - по време на бизнес среща с американския президент Доналд Тръмп. По това време той хвалеше приведен до земи собствените инвестиции на компанията му в родината на Тръмп, но сега с туит се изправи срещу човека от Вашингтон, който препоръча на опозиционни политици от демократите с мигрантски произход да се върнат в „своите страни“. Кезер, който е един от най-видните бизнес лидери в Германия, написа в Twitter, че според него е потискащо, че „най-важният политически пост в света се превръща в лицето на расизма и изключването“. 

„Живях в САЩ много години и се радвах на свобода, толерантност и откритост както никога преди това“, казва Кезер, който в миналото е работил за подразделението на Siemens в Сан Хосе, щата Калифорния.

И така - Зеленски и Кезер са заслужено двамата ни герои на деня.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още