"Крепост Европа" или управление на миграцията? Икономистите са за второто

ЕС трябва да се подготви с цялостна стратегия, основана на сътрудничество с регионите на произход на мигрантите, сочи доклад

"Крепост Европа" или управление на миграцията? Икономистите са за второто

Снимка: Geert Vanden Wijngaert/Bloomberg

Още по темата
Коментари
   1| 2    
1
 
3
 
15
khao до: Императорът
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Европа НЯМА НУЖДА от многобройно население, а и сега е най-гъсто заселеният континент.---Азия е най гъсто населения континент ... неграмотник незавършил 7ми клас!
3
 
2
 
14
преди 1 месец
Тоест намаляващото население на Европа, вместо да създава, храни и отглежда свои деца - да храни и отглежда ваpварски oрди, нахлуващи откъде ли не и да им търпи безчинствата? Отделно тия ще се размнoжават като плъхове, защото така са научени и заради щедрия "социал" както казват нашите ваpварски oрди, но няма да имат никакво намерение да работят. Резултатът ще е етническа подмяна на европейското население !!! Истината е, че заради растящата автоматизация, Европа НЯМА НУЖДА от многобройно население, а и сега е най-гъсто заселеният континент. Населението на ЕС+Британия е 500 милиона сега... и ако 50-а година е намаляло на 400 милиона, това изобщо няма да е драма !!!
4
 
0
 
13
khao до: kmilchev
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Има и други социо-феномени. Жените са първите---и това не е верно... виж от Африка кви идват... първо ! :) Винаги мъжете са били први!
4
 
0
 
12
khao до: kmilchev
преди 1 месец
Няма профилна снимка
историята познава доста случай на обратна миграция .... първата миграция е била от запад на изток... имало е и от град към село... учи история!
5
 
1
 
11
kmilchev до: Bob1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Има и други социо-феномени. Жените са първите, които напускат селата и провинциалните райони, за да си търсят късмета в метрополията или на запад. А останалите мъже по малките райони имат две възможности - или и те да заминат за големите градове и чужбина или да останат стари ергени и да се пропият. Отидете в някой провинциален район и ще се убедите.
5
 
2
 
10
kmilchev до: Bob1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Май не разбираш как функционира и винаги е функционирал света. Миграцията на хора винаги е била от село в град, от град в метрополия, от изток на запад и от бедна държава в богата държава. Единствено по време на епидемия или война се обръщат тези процеси.
1
 
5
 
9
преди 1 месец
Няма профилна снимка
И защо трябва да се насърчава имиграцията на население от извън Европа, и то със съвсем различна култура и манталитет, а не се насърчи миграцията на ИНВЕСТИЦИИ от Западна към обезлюдяващите се райони на Източна Европа...??? Защото ТОВА ВСЪЩНОСТ е проблема! Емигрира най-вече работоспособното население в детеродна възраст, с цел намиране на по-добри условия и стандарт на живот! Трябват повече политики и усилия именно към задържането на това население и даже към връщането на емигриралите, а не към привнасяне на друго такова!!!
2
 
3
 
8
khao до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
така е... сериозен е. Принципно не ме притесняват емигрантите, по ме притесняват техните бъдещи неродени още деца... ама надали ще сме живи с теб тогава .. така че да не ни пука, пущай бомбите, че трябват картофи за мача ! :)
6
 
2
 
7
mvr0306 до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
От къде - единствено се сещам за Югоизточна Азия, ама те и там си пооправиха държавите напоследък, така че надали ще тръгнат да работят в ЕС за жълти стотинки. На първо време ЕС ще опоска Украйна, то затова беше и драмата там - да сключат споразумение. Янукович като го видя и отказа, и веднага стана "диктатор" за западните медии. После видяхме какво се случи.
1
 
6
 
6
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Да, за управление на миграцията, НО: миграция има и от други места, освен Африка и Арабия. Трябва да се наблегне на качествени и приспособими хора, а не тумби чаршафосани стада със средно ай кю 26, които се капсулират, не работят, не учат език, но реват за помощи и бият челата в земята 5 пъти дневно! Има добър пример как различните се претопяват и стават като местните - САЩ. Да го следват.
   1| 2