Кошмар с блокирани активи за 3,3 трлн. долара грози петролния и газов сектор

Нови изследвания предполагат, че повече от половината от петролните и газови залежи трябва да останат под земята, ако светът иска да ограничи глобалното затопляне

Кошмар с блокирани активи за 3,3 трлн. долара грози петролния и газов сектор

Снимка: Bloomberg L.P.

Още по темата
Скъпите суровини са само временен проблем за зелените централи
23.11.2021
Борис Петров: Увеличение на инвестициите в петролния сектор ще успокои цените
19.11.2021
Призивите на Байдън за борба с поскъпващия петрол все пак имат ефект
18.11.2021
Коментари
   1| 2    
2
 
1
 
19
Pyramid до: Pyramid
преди 1 седмица
Исках да кажа че, видът Хомо, отдавна вече, не е сапиенс.
3
 
1
 
18
Pyramid до: Императорът
преди 1 седмица
Може да се оцелее на ВЕИ. Може, ама се иска повече и по-качествено от онова, между ушите.И..."изведнъж", се оказва, че почти нищо, не е останало а тези следи, дето са, са да им каза "- Дишай/издишай, Яж/акай ... и май, само това. Неспасяеми са.
3
 
1
 
17
Pyramid до: Императорът
преди 1 седмица
Митаки, и си прав, и не си. Едновременно. ГъЗъ (Глобалното Затопляне) е факт. И мерки, трябва да се вземат. Браншът обаче, реве от тежка и хипертежка пр0-сто-тия. Защото, за него, е проблем не толкова и не основно намалелите приходи, ами намалялата печалба (нали бизнесът цели именно печалба?) Еее, от години, им разправям аз, че има друга, с пъти по-ефикасна концепция за проучване и добив, при това, по-безопасна и щадяща околната среда? Поканих десетки компании, само да чуят ... НИКАКВА реакция. И, с тъга се убеждавам, че, ОСНОВНАТА ПРИЧИНА за несгодите им, е ТМН (Тежка Мозъчна Недостатъчност).И, което е по-тъжно е фактът че, от човек насила можеш да вземеш но, не можеш да му дадеш. Затова, мисля, да не им обръщаме внимание. Нямат спасение. Мозъците им са изключили.
1
 
2
 
16
evlogi до: zelka007
преди 1 седмица
Бе има смисъл бе.Мен не ми се свидят, имам си.Пък и ние няма да се хващаме на бас за пари, може за нещо друго?Иначе като цяло съм съгласен с теб, но няма да е след 10 години.Поне 30-40 и няма да се размине без ядрена енергия.
2
 
2
 
15
Императорът до: zelka007
преди 1 седмица
Кои са тия държави на ВЕИ - Науру ли? Нито една държава в умерения пояс, там където е цивилизацията - не може да оцелее на ВЕИ - освен ако не внася огромни количества енергия от по-благоразумни съседи.
2
 
3
 
14
Императорът до: Dr. Vatnikov
преди 1 седмица
Не, опъpпан чичко с ватенка, не ми е мъчно за матушката ти, която увеличава износът на храни с 20%. Дори и за ЕС - значи вече не само топли, но и храни зеленашите. Мъчно ми е за такива като тебе, които са лишени от нужната им здравна помощ, защото СЗО още не е включил русофобството в списъка на психическите заболявания. Все пак с втория си пост си напипал истината, разбира се - чисто случайно. Перфектната буря ще покаже и на най-безyмните политици, че зеленашеството носи само гибел. Ако те не се осъзнаят, народите им ще ги скъсят с по една глава. Защото в Испания вече вали сняг. В ИСПАНИЯ - не в Исландия.
3
 
2
 
13
zelka007 до: evlogi
преди 1 седмица
пишем си за Европа ... :))) ... тенденцията е постоянно намаляваща . и това от поне 5 петилетки е така . и ще се засилва с налагането на електричките все повече . в усато е ту нагоре ту надолу напоследък , но с налагането на електричките ще спада ... единствено в азия расте , но и там ще се счупи с налагането на електричките ... и то ще стане изведнъж , като лавина . защото хората ще си променят постепенно навиците ... не случайно големите петролни конгломерати си променят портфолиото на проектите и инвестициите , в това число и арабските . къде леко и потайно , къде под звуците на фанфари ... а кюмурът сам ще отпадне , основно поради нерентабилност ... няма смисъл да ти взимам парите ... :)))
2
 
5
 
12
aldy до: Dr. Vatnikov
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Доволен си, щото толкова ти е акъла. Поредните Остапбендеровци наг&зиха половината свят и не се свенят да използват всякакви мръсни трикове, като "детето чудо" Гретето Тунберг. Никой не се кани да прави нови електроцентрали и зареждащи пунктове. Много по-перспективно е да се намалят потребителите. Средства много. И всичките включват все забрани и таксуване на "нарушителите". С "въглеродната следа" могат да ликвидират всичко, което не им харесва. Но за фотоволтаиците и вятърните мелници засега мълчат. Щото сметките показват, че те не могат да си изкарат енергията за тяхното производство, при това "***" енергия, с голяма въглеродна следа. Но ще дойде и това време, когато ще се наложи да спрат конкуренцията пак с невинни забрани. Щото като се въртят перките, примерно, се забавя въртенето на Луната и пр. бабини диветини. Викат им "новото нормално". В него ще допуснат само пълни не нормалници.
1
 
7
 
11
evlogi до: zelka007
преди 1 седмица
Искаш ли да се хванем на бас ,че след 8-9 години потреблението на петрол и газ в света ще е по-голямо от сегашното?За въглищата не съм толкова сигурен, но вероятно ще е близо до сегашните нива. Но не изключвам и вероятността, предвид огромното количество ТЕЦ-ове, планирани за построяване в страни като Индия, Пакистан и други подобни, също да е по-високо от сегашното.Не коментирам това добре ли или зле, просто смятам,че ще е така.
6
 
2
 
10
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Аз лично съм доволен от кризата в момента, въпреки лошата ситуация. Нещо като Перфектната буря. Да покаже на правителствата по света и бизнеса, че трябва да се действа веднага. И това ще се случи.
   1| 2