Китай се насочва към икономическия трон на САЩ

Коронавирусът подкрепи твърдението на Пекин, че китайската система предлага по-надеждна алтернатива на демократичния капитализъм, особено по време на криза

Китай се насочва към икономическия трон на САЩ

Снимка: Yan Cong/Bloomberg

Още по темата
Коментари
   1| 2    
3
 
3
 
13
Стоян Петров до: Боян
преди 3 дни
Няма профилна снимка
Общото е че колкото Китай ще се възкачи на някакъв трон толкова и България. Явно сте останали в 20-ти век. Те с еди Хонконг не могат да се оправят(а и не трябва), светтът щели да управляват.
2
 
2
 
12
korn до: Боян
преди 3 дни
Няма профилна снимка
Има само един проблем. Някои от шефчетата в Брюксел все по често говорят за идеята ЕС е да е най най от всички. Добре че са англичаните да ги приземяват от време на време и да им напомнят, че цената да си най най винаги се плаща от народа.
1
 
8
 
11
Боян до: Стоян Петров
преди 3 дни
Няма профилна снимка
Какво е общото между България и Китай, честно казано не виждам, те по нищо няма какво да се сравнят или да си приличат. Тук в България трябва да гледаме вече като европейци каквито сме и да мислим за ЕС като наша държава. Та мисля че ЕС трябва да играе ролята която си играе в момента между САЩ и Китай и да гледа да не заема нито едната позиция, а те както искат да се борят за "трона" на най най на квото и да е. Реално ЕС е номер едно и дано така бъде и след 100 години.
1
 
5
 
10
преди 3 дни
Няма профилна снимка
Пролемите за Китай ще почнат когато се възкачи на лидерския трон. САЩ от една просперираща и прекрасна страна за да подържат лидерската позиция видяхме да къде я докараха.
5
 
1
 
9
преди 4 дни
Няма профилна снимка
Верно, но аз обикновено сравнявам по номинал, където ни водят с едни 10 процента. BBB не ми вдъхва доверие, като гледам че това на русия стига 28 000, а знам каква мизерия е там. Както и да е, тезата ми е че Китай е една много по-голяма България.
3
 
5
 
8
bgMan до: evlogi
преди 4 дни
Защото над 1,3 милиарда китаеца тънят в огромна мизери и са експлоатирани като роби от ККП. За сметка на облагодетелстването на 50 милиона членове в същата партия.
1
 
6
 
7
evlogi до: Стоян Петров
преди 4 дни
Всъщност по БВП на глава от населението по съпоставими цени (паритет на покупателната способност,)Китай е с около 30% зад България.17206$ срещу 23741$, оценка на Световната банка за 2020.
5
 
3
 
6
преди 4 дни
Само че Китай не е САЩ и никой няма да им даде никакъв трон.
С огромни сили текат процеси на преорентиране в световната икономика и след 10-тина години няма да купуват от тях и 40% от това, което сега продават. Китайците изпадат в търговска изолация и усещайки се започват да копират стратегията с вътрешното потребление на продукти с висока добавена стойност и цени.
7
 
3
 
5
преди 4 дни
Няма профилна снимка
Преди няколко дни четох в инвестора статия, как Китай губи голяма част от износа и се насочва към вътрешният пазар. На коя да вярвам? Всъщност по БВП на глава от населението, Китай не е много по-напред от България. По корупция ни бие, въпреки смъртните присъди. По обща задлъжнялост вероятно изпреваарва САЩ. Въобще аз виждам Китай, като една 200 пъти по-голяма България.
4
 
6
 
4
преди 4 дни
Няма профилна снимка
Какво чакате още.
Емигрирайте за Поднебесната.
Произведеният продукт на глава е по-нисък и от българският.
   1| 2