Какво се случи с конфискуваните от Ердоган фирми

През 2015 г. турското правителство конфискува общо 1800 компании от предполагаеми симпатизанти на Гюлен

Какво се случи с конфискуваните от Ердоган фирми

Турската полиция влезе с щурм в сградата на Kanalturk TV, след като реши да конфискува активите на Koza Ipek Holding. Снимка: EPA/ZAMAN NEWSPAPER

Още по темата
Коментари
2
 
3
 
4
zelka007 до: дядя Вова
преди 1 седмица
колективизация в СССР ...

https://muzruno.ru/obrazuvane/222364-kolektivizacija-v-sssr-celi-i-rezultati.html

google -- > коолективизация в НРБ

:)))
4
 
3
 
3
преди 1 седмица
......... След период на буквално ежедневни и непредвидими промени в стойността, властите в САЩ определят цена от 35 долара за тройунция злато. Така администрацията на Рузвелт ограбва жителите и бизнесите в страната от 70% от покупателната им способност.
4
 
2
 
2
преди 1 седмица
Пак цитатче:
Точно два месеца по-късно, на 5 юни 1933 г., Конгресът на САЩ забранява всички плащания в златни монети или златни кюлчета. Заповедта им също анулира всички договори и сделки, при които се плаща в благородния метал. Това води дори до ситуация, при която американски съкровищни бонове, които трябва да се платят в злато, всъщност не се изплащат.
5
 
2
 
1
преди 1 седмица
...Към този момент златото още не губи статуса си на обезпечение за долара. Затова някои американци първоначално не виждат проблем да го предадат на властите при фиксиран курс от 20,67 долара за тройунция.
Както казва Милтън Фридман обаче: „Нищо не е толкова трайно, колкото една временна правителствена програма.“ Жителите на САЩ също ще разберат това от първа ръка.

Изпълнителна заповед 6102, с която се конфискува златото на американците..