Инфлационно или дезинфлационно влияние ще има коронавирусът?

Относителното поведение на предлагането спрямо търсенето ще бъде от решаващо значение през настоящото десетилетие

Инфлационно или дезинфлационно влияние ще има коронавирусът?

Снимка: Getty

Коментари
1
 
7
 
4
преди 1 година
Няма профилна снимка
Хайде да коригирате заглавието... Какво е това дезинфлационно? Това е срамно, поне да не се казваше сайта инвестор, или може да го наричаме вече дезинвестор?
0
 
5
 
3
преди 1 година
Няма профилна снимка
Дефлационно, инфлационно и най-вече дезинформационно.
1
 
5
 
2
преди 1 година
Възстановяването на световната икономика от кризата няма да е V-образно
коментира | 02 май 2020, 17.50ч.
Всъщност по интересен е въпросът дали през следващите месеци да очакваме дефлация или инфлация. От една страна в момента сме свидетели на срив на цени на сурвини и потребление, което е дефлация. Много работна сила бе редуцирана от пазара на труда и трудно ще харчи като преди вирус-кризата, което ще намали търсенето и ще натисна цените надоле, което е пак дефлация. Обаче централните банки печатат на корем и наливат пари в търговските банки, което си е инфлация. Само че търговските банки няма да иската да дават лесно кредити,а и ще имат доста необслужени, което пак отива към дефлация.
------------------------------------
Моите разсъждения по темата преди дни.
2
 
5
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Много хора масово се презапасиха с трайни хранителни продукти, както и с нехранителни. Сега тия същите хора с месеци няма да купуват поради излишъците, които имат. Така производителите ще имат проблеми с пласирането на продукцията си и то в момент, в които износа е ограничен. Това ще доведе до дефлация, загуби и фалити на фирми, съкращения на работници.