Големите замърсители още не се активират в борбата с климатичните промени

Дори и ЕС с всичките му зелени заявки не предприема достатъчно мерки за изпълнение на Парижкото споразумение, смятат еколози

Големите замърсители още не се активират в борбата с климатичните промени

Снимка: Bloomberg LP

Още по темата
Коментари
   1| 2    
1
 
2
 
14
Dr. Vatnikov до: Императорът
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Оох, горкото жуже, гладни бунтове сънува в Европа...виж си полуродината, че с тия заплатки по-ниски вече и от Албания, да не се налага САЩ отново да праща помощи. Отново.
1
 
1
 
13
evlogi до: evlogi
преди 2 месеца
Опс, грешка, тва трябваше да е отговор до колегата зелка на коментар номер едно.
1
 
1
 
12
evlogi до: Императорът
преди 2 месеца
Пък аз кви мощни парникови газове отделям понякога...Дано не ме усетят от Climate Action Tracker...
0
 
2
 
11
korn до: alphaomega
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Вече го измислиха-ковид. Не е случайно че за първи път в историята всички държави по света решиха да участват в тази инициатива. Но не е лесно, консуматорството идва от алчноста, а тя не е измислена от американците-това си човешката природа.
1
 
1
 
10
zelka007 до: xapoznai
преди 2 месеца
може да се втечнява , но е енергоемко доста ... сгъстяват го 200 бара , 500 бара , гледам че по литературата и за 700 бара пишат ... ми то тука из форума се надприказвахте за електричките , ама сега ако застанеш на оживено кръстовище в София , за 15мин поне 3-4 ще видиш . надприказвахте се и за електрическите автобуси , ама и тях си ги има , че и още ще купуват ... надприказвахте се и за фотоволтаиците , ама в момента можеш да си вземеш система за под 10 бона и една къща напълно да се изключи от мрежата , че след 8-10 години даже и ще се изплати и ще си я ползваш със здраве още 15 годинки ... с горивните клетки ще бъде същото , с електролизерите вече става . водородът като цяло няма да се разкарва напред-назад толкова много . ще си го добиваш и съхраняваш на място , но с по-ниско налягане ... а и все още не са включили въглеродни квоти за течните горива , скоро и това ще се случи ...
1
 
3
 
9
zelka007 до: Императорът
преди 2 месеца
русия и канада не са в една група , не знам дали ти прави впечатление ... пък колко да са зле в гамбия ... мрз в рассията $2370 на година , мрз в гамбия $1610 на година ... :)))
3
 
4
 
8
преди 2 месеца
След тая зима, когато в Европа ще има гладни бунтове в студа и тъмнината, другите съвсем ще загубят желание да участват в това безумие. Не може да сравнявате Русия или Канада с Гамбия. В първите две има индустрия + дълга и люта зима - в третата: все е топличко и огромна част от населението още живее по дърветата...
2
 
3
 
7
дядя Вова до: alphaomega
преди 2 месеца
То тъй, но троловете ***, не могат разбра такива сложни съставни изречения. А и от Козяк 16 не разрешават разбиране, а искат папагалстване и кяфкане!
2
 
6
 
6
преди 2 месеца
Тази зелена икономика за която всички говорят е невъзможна при сегашната политическа и социална система. Няма как хем да се запази високият стандарт на живот които предполага висока консумация на ресурси и енергия хем и природата да се запази. Значи тук ще е много трудно да се осъзнае тази тежка истина от цялото човечество и особено от богатите държави. Ние сега си мислим че някак ще я нагласим системата така да стане че хем вълкът да е сит хем агнето да е цяло. Но това е една огромна илюзия и заблуда! Или сваляме стандарта и консумацията или заминаваме! Средно положение няма. 8 милиарда население и всеки иска да живее като американец но пък природата да се запази!? Е как да стане? Ми не може. Няма толкова ресурси. Ако ще се прави промяна тя трябва да е много драстична. Пълна смяна на системата и връщане на масите към един по примитивен начин на живот. Това пътуване наляво надясно и това прехвърляне на стоки по целия свят трябва се преосмисли. Консуматорския модел който измислиха американците е в дъното на проблема. Ние сме пристрастени към консумацията. На всичко! Всеки човек иска да има повече от всичко. До такава степен сме се вкарали в този филм че сме го превърнали в някакво безумно състезание. Кой ще натрупа повече неща. Ами сами сме си виновни. Рано или късно ще трябва да се сменят приоритетите и да си измислим друго състезание в друго направление. Дали ще го направим доброволно или ще бъде наложено от обстоятелствата това вече не знам.
1
 
4
 
5
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Не знам дали водорода може да се втечнява, защото 8кг нафта е една туба, а две бутилки водород са над 200 кг, което говори че едва ли някога някой ще ползва такова нещо освен на място с изключително специфични изисквания. За цената няма смисъл да коментираме разликата ще е в пъти за изделието, а горивото - десетки пъти. По-скоро такъв продукт би бил приложим в индустрията, където горивото да се транспортира без бутилки.
   1| 2