Фед даде сигнал за нещо повече от повишение на лихвите

Новият фокус на регулатора върху решения, базирани на икономическите данни, ще промени начина, по който той оперира

Фед даде сигнал за нещо повече от повишение на лихвите

Джей Пауъл. Снимка: Bloomberg

Още по темата
Фед планира да повиши лихвите скоро и да намали значително притежаваните активи
26.01.2022
Коментари
   1| 2    
1
 
3
 
11
Dr. Vatnikov до: bavarko777
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
...пациент баварко 7777(ама кво име, ааа, сигурно е човек на науката :))))), имате нужда от специализирани грижи. Например в Карлуково има един ризорт, който идеално ще ви пасне.
4
 
2
 
10
преди 3 месеца
Предстои перфектната буря! Наистина ли си мислите, че ще видите 5%-8% лихви по депозити? :) При 3% лихви на ФЕД 70% от фирмите в САЩ ще фалират. :) Към това се стремят всички световни централни банки... нещата ще се случат в рамките на 3-4 години. Междувременно ще ни бъдат представени дигиталните пари на централните банки. И за да могат предприятията и фирмите да заработят отново те ще бъдат рефинансирани чрез новите пари. Ако искаш... бачкай като шивачка и получавай 600 дигитални евра ако не искаш стой си в къщи и яж тухли. Правя аналогия с Великата депресия и испанския грип и Бретънууд и т.н. Четох наскоро една книга- история на парите- не се сещам за автора.... ами идват дигиталните. През последните две години се води хибридна дигитална война срещу човечеството... тя ще продължи до безкрай... но междувременно ще ни научат да ползваме дигиталното евро. Освен ако не успеете да убедите продавача в бакалията да ви даде сирене срещу мидени черупки. :) За златото и среброто ще си има специално място... :) Мисля си че е много вероятно да въведат мораториум върху ипотеките докато премине бурята. В крайна сметка банките на кой ще продадат стотиците хиляди тухлени кутийки и срещу какво??? Мораториум върху ипотеките на жилищата и след като премине бурята ще си ги плащаме пак в новата дигитална валута. Но проблема е, че чрез новата валута ще убием сивата икономика и така парите в обръщение ще паднат поне с 50%. Ще стане леш.... Мноооого искам да не съм прав. Да видим...
1
 
3
 
9
novata_ikonomika до: nkavrakov1982
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Ти така и не разбра, че Repoman иронизира винаги. Чети му постовете и под другите статии бе човече...
4
 
2
 
8
Solar Power до: Иван Митев
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Еми затова хората започнаха да емитират биткойни :)
0
 
3
 
7
khao до: Dr. Vatnikov
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
пазарна кво ? ... къде ? :) тя изчезна преди 10тина години
1
 
4
 
6
Gocho до: Repoman
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Аз пък мисля че най добре въобще да се спре с търсенето на отговорност за не плащане на кредит
1
 
7
 
5
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Има логика в това. Което значи край на юруша всички вън или всички вътре. Но има и риск да стане планова икономика, а не пазарна.
1
 
13
 
4
nkavrakov1982 до: Repoman
преди 3 месеца
Не се обяснявай тук ами *** до банката да искаш да ти плащат като вземеш кредити ,договори се каква сума да ти връщат и питай може и някой апартамент да ти подарят че си взел кредит .
11
 
5
 
3
преди 3 месеца
Каквото и да значи, не е на добре. Жизненоважно за всички е лихвите да се запазят нулеви, да има достъпни кредити за всички, да може човек като събере 4-5 кредита да ги консолидира в 1 нов кредит на ниска лихва. Ако може даже да се помисли и да се опростят част от главницитре ще е добре за потреблението и развитието.
0
 
13
 
2
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
тоест до сега сте правили прогнози без да гледадте данните... или не го разбрах правилно? леееле-малеее
   1| 2