Европа затваря газови находища на фона на рекордни цени

Заради климатичните цели никой не инвестира в газ, а той се сочи от много европейски държави като заместител на въглищата, макар и временен

Европа затваря газови находища на фона на рекордни цени

Снимка: Архив Ройтерс

Още по темата
Коментари
   1| 2    
3
 
3
 
15
Dr. Vatnikov до: Императорът
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Митьо, жуже комплексирано до пръсване, пак ли дрънкаш глупостите си бе, как в ЕС било тъмно и гладно, а калната държава Расийка светела? Ами, панелен гном, я си извади залепените с плюнка кичури от гарсониерката, пък отиди и виж "светеща" расийка наживо, извън центъра на Масква и Питера! Да видиш какво е мизерия и цялостно чувство за пропадналост, което само голямо количество водка временно замъглява!
2
 
1
 
14
khao до: Стоян Петров
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
незнам кво визира... той е малко сложен човек и за това реших да питам! ама отговор... цънч!
0
 
1
 
13
0pk
преди 3 седмици
***.йната им на газовите, по-важното е да има г.ъзови находища за ръководната прослойка от населението :]
9
 
2
 
12
Стоян Петров до: Императорът
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Нeщастник, то по руските лакърдии и Украйна отдавна трябваше да е замръзнала, разпадната и асимилирана. Ама на жива си е, Джавелини купува и още Байрактари, а сега и Железен купол и се прииска. Не пиша за да се занимавам с теб. Аз съм родолюбец и мен ме касае поведението на газпром в България. Господин президент, уважаеми Радев, как ще обясните свръхпечалбите които газпром реализира в България? На фирмата 1000 куб метра природен газ и струват 100$, а същото количество се продава на България за 900$. Извинението, че Бойко Ботисов(Толума) е подписал неизгоден договор не е актуално. Така е, но в ръцете на правителството има инструменти, като акциз и ДДС. Какво ще направите за да въздадете елементарна справедливост? Поне аз бих се замислил за 30% акциз бърху стойността на доставяният природен газ в стараната. А Вие???
3
 
8
 
11
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
И ся ко? Гейропа тарикатите само ривът и именно щот се барат тарикати че бият клинци....
5
 
7
 
10
преди 3 седмици
Само да напомня, че един холандски "съд" - сбирщина от купени от зеленашите мерзaвци, задължи Shell да намали емисиите с 50% за 8 години само... компанията се принуди да се откаже от крайно изгодна концесия - огромно находище на газ и петрол в Ямал, което щяха да разработват заедно с Газпром Нефть... със своя дял, Шел можеше да замести изчерпаното находище в Северно море - ама сега нямаааа !!! Разбира се, Лукойл веднага се намърда на тяхното място !!! И други удари нанесоха по Shell зеленашите, а ВР направо я разкостиха !!! Резултатът го виждаме, ЕС се превърна в РОБ на Газпром !!! ... абе, тимерманс дали - като избухне революция, няма да избяга към Русия?
5
 
7
 
9
Императорът до: Стоян Петров
преди 3 седмици
Стоенчик, клетнико - на зима Русия ще грее като слънце и ще се смее на потъналата в мрак и студ Европа !!! Колко заблуден трябва да си, за да не виждаш очеизваждащото? Газпром ударно нагнетява газ в руските си хранилища, много ясно, че ще се погрижат за своите първо - а за арогантните европейци - каквото остане !!!
3
 
7
 
8
преди 3 седмици
тимерманс, вие що не вземете да утроите въглеродния данък, за да сте съвсем сигурни, че ВЕИ правят най-евтин ток? Ама с какво ще помогне това след 3-4 месеца, когато няма ни слънце ни вятър? Купи ли си вече някое закътано ранчо в Патагония - щото скоро мизерният ти живот няма да струва и пет стотинки - когато останалите на тъмно и студено, гладни европейци озвереят?
2
 
8
 
7
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Нека разчитаме на г-н Тимерманс, все пак е завършил френска литература :) Сигурен съм че г-н Тимерманс и г-н Стоян Петров като експерти в областта на енергетиката знаят какво говорят и ще ни залеят тази зима с евтина зелена енергия.
8
 
3
 
6
Стоян Петров до: julian12
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
И 10-15 000 издавили се в Средиземно море в стремежа си към "студ, глад, репресии...".
   1| 2