Енергийната трилема причинява главоболие на германските лидери

Амбициозните климатични планове не могат да прикрият различията в коалицията относно зависимостта от руския газ

Енергийната трилема причинява главоболие на германските лидери

Снимка: Bloomberg

Още по темата
Олаф Шолц за първи път постави
20.01.2022
Руският тест за Шолц: Кризата в Украйна разкрива разделението в Берлин
18.01.2022
Белият дом: Санкции срещу
13.01.2022
Коментари
0
 
2
 
8
преди 5 месеца
Путин не заплашва и не изнудва, казвайки ИСТИНАТА. И не той е истинският враг на ЕС, но това са собствените му слaбoyмни управляващи. ЕС + Русия щяха да бъдат икономически непобедим блок. Вместо това управляващите ЕС престъпници тръгнаха срещу интересите на Европа, държейки се като послушни пуделчета на обонгото, а сега и на чучyлото.
0
 
5
 
7
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
" Цивилизованите европейци" не искат или не знаят,че не само Енергийните доставки са свързани с Русия и са зависими. Магнезия е един от най-широко използваните както в автомобилната,самолетостроението,електрониката,и в новите батерии Китай произвежда 80-85% от Световното производство както и кобалтът около 90% .Така,че няма смисъл да се ваюва да се пролива кръв. "Колективния, цивилизованият Запа д" няма никакви " шансове" ако се прекъснат само тези доставки. Ще престанат да " учат" " недемократичните страни" как да се държат ,къкво да правят и да не правят и т.н.
0
 
1
 
6
Valentin13 до: abdul
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
усещам сарказма ти,но внимавай, трябва да си в правилната линия. ЕС не търпи второ мнение, така и тука
0
 
6
 
5
дядя Вова до: abdul
преди 5 месеца
Залагаш на куц кон?
1
 
3
 
4
abdul до: dakl
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
аз залагам на харвърдски възпитаници по финанси и специалисти по разчет.
0
 
5
 
3
преди 5 месеца
Пеше, мани тия глупости. Кажи колко скочиха шиткойните и за майнинга на майните.. Мм.
1
 
7
 
2
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Русия изнудвала - просто не иска да я изнудват Украйна и Полша. Иска директно да доставя на крайния получател. Само, че се оказва, че Германия се дърпа. Всъщност ЕС иска те да определят цената на която ГАЗПРОМ да продава.. и до онзи ден, че и сега извиват ръцете на ГАЗПРОМ с какви ли не изисквания. Да видим какво ще стане.
1
 
8
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Както правилно отбеляза авторът, Европа не разчете правилно стратегията си за постигане на въглеродна неутралност и сега е принудена скъпо да заплати за погрешните си прогнози. Но има и друг играч , който доволно потрива ръце от създалата си ситуация в европейската енергетика, и това не е Русия , която с прецизна точност е изпълнила до кубик всички договори + допълнителни доставки , и то не малки, за Германия, Турция , Италия и България. Не е трудно да се разбере кой най много би спечелил от създалата се криза и кой стои зад нея!